Нови графични чипове ATI Radeon™ E4690 MXM за вградени приложения

Нови графични чипове ATI Radeon™ E4690 MXM за вградени приложения

В раздел: Новини, Фирмени и прес съобщения от на 26.01.2010, 5,295 показвания

Високопроизводителната графика с възможност за възпроизвеждане на HD видео е достъпна в малък форм фактор

По време на DIGITIMES Tech Forum (DTF)’2010, AMD обяви мобилния PCI Express модул (МХМ) ATI Radeon™ E4690 за вградени системи с бърза графика. Спецификациите на стандарта MXM 3.0 за графични подсистеми изискват намалено потребление на енергия, подобрено охлаждане и по-малка дебелина. ATI Radeon E4690 MXM предлага над три пъти по-висока 3D графична производителност от достъпните до момента решения, като разтоварва сериозно централния процесор и осигурява брилянтна картина. Със своята паралелна програмируема архитектура ATI Radeon E4690 MXM е проектиран за вградени приложения с интензивни изчислителни операции като дигитален подпис, разпознаване на изображения, обработване на сигнали и системи за наблюдение, игрални автомати, изображения в медицината и др.

Работейки съвместно с ALT Software, водещ доставчик на 2D и 3D графика, AMD доказа, че може да достави на потребителите алтернатива на специализираното програмиране като разработи базиран на стандартите приложен интерфейс (API) за паралелна обработка, като им помогне да подобрят своята производителност при вградените изчислителни системи чрез вдигане мощността на графичния процесор. Например, графичният процесор става стандартен хардуерен компонент в много авиационни и отбранителни системи, като се превръща в идеалното решение за паралелна обработка на данните.

Ненадмината производителност, енергийна ефективност и гъвкавост

ATI Radeon E4690 MXM разполага с 512MB GDDR3 памет, 320 шейдърни процесори, пълен набор опции за изход към монитори и настройващи се системни честоти според изискванията за потребление на енергия и за производителност.

Като единствен в индустрията вграден графичен чип предлагащ поддръжка на Microsoft DirectX® 10.1 и на AMD Unified Video Decoder 2 (UVD 2), ATI Radeon E4690 MXM дава предимство на интеграторите на вградени решения с отлична графика и възпроизвеждане на висококачествено видео.

Използвайки технологията ATI PowerPlayTM за интелигентно управление на енергията, ATI Radeon E4690 MXM дава отлична производителност на ват потребявана мощност.

Системните интегратори вече разполагат с голямо разнообразие от изводи за изображението, които включват два независими контролери на дисплеи, вграден DisplayPortTM, вградени LVD с единична и двойна връзка, вградени DVI /TMDS/HDMI с единична и двойна връзка и аналогови изходи.

Подкрепен от ATI Stream технологията, ATI Radeon E4690 MXM може да замени различни хардуерни компоненти в системите (например FPGA, DSP и пр.), с което допълнително би помогнал за се намали потреблението на енергия, размерите и цената на крайните устройства.

“Имайки предвид нарастващите изисквания към графиката на вградените системи, AMD снабди ATI Radeon E4690 MXM с характеристики, които са важни за нашите клиенти, като те са изпълнени в спецификация по индустриални стандарти, с което се опростява дизайна, разработката и доставката на цялостни решения,” каза Ричард Янике, директор Embedded Discrete Graphics на AMD. “- Базиран на нашия успешен графичен процесор ATI Radeon™ E4690, готовото за използване решение ATI Radeon E4690 MXM предлага графична производителност, енергийна ефективност и надеждност, от които се нуждаят клиентите. Това в съчетание с 5-годишния жизнен цикъл на продукта прави ATI Radeon E4690 лесен отговор на нуждите на системните интегратори, които търсят конкурентно предимство на пазара.”

“Модулът ATI Radeon E4690 MXM е идеалното решение за нашите клиенти в авиационната и отбранителната промишлености,” каза Дан Джонкас, вицепрезидент продажби в ALT Software. “Неговите възможности за паралелна обработка откриват цял нов обхват от приложения, сред които видео-наблюдението, обработка на радарни сигнали, захват на целта и синтетична визия. Този модул е идеален за производителите на вградени системи, които изискват изчислителна мощ и съвременна графика.”


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.