500W/600W евтин “бронз” от Super Flower

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 16.03.2019, 8,474 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Поглед отблизо
Super Flower Bronze King Eco пристигат в характерния черен матов цвят за серията Bronze King.

 

Централно на горния панел е щампована октагонална решетка за вентилатора. На страничните панели е щамповано логото на Super Flower.

На задната страна е разположен конектора за захранващия кабел, както и ключа за включване/изключване на захранването от мрежата. До тях е поставен и трети превключвател, за включване на режим “ECO”, които вкарва захранването в хибриден режим – тоест, когато натоварването е ниско (в случая говорим за Idle на PC системата), тогава вентилатора не се върти.

От предната страна се намира снопа със захранващите кабели. Интересно е да се отбележи, че с изключение на 24 пиновия ATX кабел, всички останали са плоски, което изключително много облекчава прокарването на кабелите при положение, че тези модели не са с модулни кабели.

От вътре, няма никакви изненади и ECO моделите изглеждат типично за платформата с едно малко изключение. Прави впечатление, че при тази серия са използвани по-масивни валцовани алуминиеви радиатори, за разлика от щампованите алуминиеви ламарини в чистата Broze King серия. Това решение позволява по добро охлаждане на компонентите, което е особено необходимо за хибридния режим, защото при него има и пасивен режим на работа.
Сглобката е доста добра, а компонентната база е класна, което е прецедент в този ценови диапазон захранвания.

Използваният вентилатор е 120 mm и е производство на Globe Fan.
Топологията на захранването се подразбира от наименованието на платформата и е Double Forward. Типично за този клас захранвания, стабилизацията на напреженията е групова, а не независима както е в по-високите класове. Използван е комбиниран PFC/PWM контролер Fairchild FAN4800, мощни MOSFET транзистори Infineon High Performance, изправителни Шотки диоди на тайванската компания Mospec, Реле за плавно зареждане на високоволтовия кондензатор на Fujitsu и още доста други компоненти от известни производители.

Високоволтовия кондензатор е производство на Nipon chemi-con (Nichicon при 600W модела) и е с рейтинг от 105°C.

В нисковолтовата част също са използвани кондензатори на Nipon chemi-con, както и няколко на тайванския производител Teapo (основно в блока +5V за дежурното захранване).

Дизайнът осигурява пространство в корпуса на захранването, което гарантира оптимален въздушен поток и висока ефективност на охлаждане.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Характеристики
  3. Поглед отблизо
  4. Тестови резултати
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: ,Коментари: