WD TV мултимедиен аудио/видео/фото плейър

WD TV мултимедиен аудио/видео/фото плейър

В раздел: Ревюта от на 24.03.2009, 22,190 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7

«»

Използване на визуална навигация


При наличието на активен режим на разглеждане на мултимедийното съдържание върху включените в WD TV устройства с помощта на тъмбнейли е възможно да останете леко изненадани от особеностите на плейъра. Например за да виждате тъмбнейли за всеки един видеофайл е необходимо той да е в точно определен формат и да разполага с интегрирано изображение вътре във видеофайла (например MP4 файлов контейнер). На изображението по-горе виждате, че само три от видеофайловете имат изображение подсказващо за тяхното съдържание, докато останалите са изобразени само със стандартни черни икони за видеофайл. Към момента WD TV не разполага с възможност да генерира сам тъмбнейл на видеофайл и да го съхрани например с своята Media Library база данни. За съжаление не се поддържа и възможността за автоматично показване на изображение, намиращо се в същата папка и със същото име като видеофайла под формата на тъмбнейл (например изображение на плакат на съответния филм). И тъй като е леко безумие да се налага да преконвертирате всеки от видеофайловете си в съвместим с интегрирани тъмбнейли видео контейнер и да генерирате съответен тъмбнейл се надяваме скоро от Western Digital да разширят малко функционалността и да предоставят по-адекватно решение за видео тъмбнейлите…


Положението с аудио файловете и техните тъмбнейли (ако използвате този режим за визуализация, вместо обикновения списък с файлове), но за разлика от видеофайловете, наличието на изображения за обложката на даден музикален албум е доста по-честа практика. Наличието на тъмбнейл в MP3 или MP4 аудиофайловете е стандартизирано, а предвид, че все пак това са най-често използваните файлови контейнери за съхранение и разпространение на музика значително улеснява преработката на музикалната колекция. Да не говорим, че съществуват и автоматизирани софтуерни решения, които сканират цялата музикална библиотеката и проверяват за наличието на съответните обложки в интернет (в Amazon.com например), при което автоматично ги изтеглят и обновяват музикалните файлове.


Положението с тъмбнейлите на цифровите фотографии е най-безпроблемно, защото WD TV може автоматично сам да генерира мини изображения на наличните големи снимки. Разбира се ако самите файлове са с по-голям размер в следствие на по-високата резолюция ще е необходимо малко повече време за генериране на мини изображенията в каталога. Трябва да имате предвид, че WD TV разполага с известни ограничения по отношение на максималната резолюция на различните видове цифрови фотографии, така че е възможно да откаже да генерира тъмбнейл на снимка с твърде висока разделителна способност, тъй като не може да я прочете или пък в следствие на използвана неподържана от устройството функция в дадения формат. Като цяло обаче рядко може да се натъкнете на подобни проблеми, освен ако не работите с някакъв тип по-специфични изображения.


По принцип, когато разглеждате всеки от типовете мултимедийни файлове, възпроизвеждани от WD TV имате възможност да браузвате директно по имената на файловете или с помощта на наличните тъмбнейли (отдолу под списъка с тъмбнейли се изписва името на избрания в момента файл), но това не винаги е достатъчно. Понякога се налага да намерите конкретен файл измежду десетки, стотици, а дори е възможно и да са хиляди други снимки, песни или дори клипове, при което бразуването може да се окаже не най-ефективния метод. За целта в софтуера на плейъра е налична допълнителна опция за търсене по име на файл, което може да извикате с натискане на съответния бутон Search от дистанционното управление, след като вече сте влезли в някоя от трите категории мултимедия. Тази функция ви предлага да въведете текстов стринг на базата на който да бъде претърсено наличното съдържание и съответно да ви бъде върнат точно търсения от вас файл. Набирането на текст става с помощта на стрелките и бутона Enter от дистанционното управление, което определено не е най-бързия и удобен начин, но пък върши работа, а честно казано надали ще ви се налага често да прибягвате точно до тази функция…Всички страници от статията:

 1. Page 1
 2. Page 2
 3. Page 3
 4. Page 4
 5. Page 6
 6. Page 7


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , , ,2 коментара

 1. 1 мх // 22.02.2010 в 12:15

  Разскошно ревю, обаче да бяхте написали и как се ъпдейтва фирмуера. Не всички са компетентни, а аз хабер си нямам.

 2. 2 Samsung STORY Station 1TB – повече място за всеки – hardwareBG.com // 25.03.2011 в 18:58

  […] ако имаме и плейър за мултимедийни файлове от типа на WD TV, преносимият диск става почти […]