WD TV мултимедиен аудио/видео/фото плейър

WD TV мултимедиен аудио/видео/фото плейър

В раздел: Ревюта от на 24.03.2009, 22,141 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7

«»

Допълнителни менюта при възпроизвеждане


С помощта на бутона Option от дистанционното управление може да извикате допълнително меню с възможности за промяна на определени параметри на възпроизвежданото съдържание, като опциите варират в зависимост от това дали гледате видео, слушате музика или преглеждате снимки. Специално по отношение на видеофайловете най-важни са първите две опции от допълнителното меню, а именно за промяна на възпроизвеждания аудио трак (ако има например няколко трака с превод на различни езици) и за смяна на субтитрите (отново ако е наличен повече от един вариант). Останахме доста приятно изненадани, че работата с няколко различни езика на субтитрите е безпроблемна, включително и ако има няколко вградени и допълнителен външен файл с отделни субтитри. Потребителя може да превключва между всички налични, независимо дали са вградени или външни файлове, стига разбира се да са сред поддържаните от устройството формати.


При възпроизвеждането на музика нямате кой знае какви допълнителни опции, като освен стандартните функции за управление на възпроизвеждането единствената добавка през Option менюто е свързана с това какво да бъде повторението на песните и дали да има такова.


Набора от допълнителни опции с Option менюто при преглеждане на цифрови фотографии предоставя няколко полезни инструмента, сред които най-вече са тези за завъртане на картината и за увеличаване и намаляване. Хубавото е, че подобно на останалите икони в софтуера на WD TV и тези за допълнителните опции са доста интуитивни и човек лесно се досеща кое каква функция има, така че не би трябвало да имате особени трудности да свикнете с тяхното използване.

Един дребен недостатък на Option менюто е, че когато то е бъде активирано отнема фокуса на вървящата като фон мултимедия, като в резултат на това докато не го затворите, натискайки отново Option бутона губите част от контрола. Тоест ако докато гледате филм например ви се наложи да смените субтитрите и отворите допълнителното меню с опции, но докато сте в него трябва да натиснете Stop бутона, за да прекъснете възпроизвеждането на филма, то ефектът ще е никакъв. Stop бутона няма да реагира, докато не затворите Option менюто, защото то има по-голям приоритет докато е активно, а в него просто не работят допълнителните контролни бутони на дистанционното управление…


И докато все още сме на етап Option бутон трябва да споменем и една друга негова полезна функция, която е свързана по-специално с визуализацията на външни текстови субтитри. Става дума за това, че макар поддръжката да е доста добра и като цяло да няма проблеми, все пак забелязахме един съвсем дребен бъг, който се изразява в появата на миниатюрни артефакти в най-долната част на екрана под текста на субтитрите. Става дума конкретно за двете бели точици най-долу, които може дори да не забележите ако не сте особено наблюдателни или някой не ви ги посочи изрично. Те се явяват някакви остатъци при визуализацията на субтитрите, които вероятно ще бъдат изчистени при следващия ъпдейт на фирмуера, а междувременно вие може да се отървете от тях по един алтернативен метод. За целта е нужно, ако видите, че се появяват такива остатъци след визуализацията на субтитрите да извикате Option менюто и да го затворите, при което до края на видеото не би трябвало повече да видите тези артефакти. Нещо друго, което ни направи впечатление по отношение на външните текстови SRT субтитри е липсата на интерпретация от страна на плейъра за някои допълнителни тагове с текста, като например кодовете за подчертаване, удебеляване, наклонен текст и т.н. В момента вместо те да променят изгледа на текста самия плейър ги интерпретира като обикновен текст и ги визуализира на екрана, вместо да извърши изискваната от тях визуална промяна на текста. Разбира се и това е дреболия, която вероятно скоро ще бъде изчистена с помощта на нов ъпдейт на фирмуера за WD TV.Всички страници от статията:

 1. Page 1
 2. Page 2
 3. Page 3
 4. Page 4
 5. Page 5
 6. Page 7


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , , ,2 коментара

 1. 1 мх // 22.02.2010 в 12:15

  Разскошно ревю, обаче да бяхте написали и как се ъпдейтва фирмуера. Не всички са компетентни, а аз хабер си нямам.

 2. 2 Samsung STORY Station 1TB – повече място за всеки – hardwareBG.com // 25.03.2011 в 18:58

  […] ако имаме и плейър за мултимедийни файлове от типа на WD TV, преносимият диск става почти […]