Захранвания Super Flower Leadex 80Plus Gold- част 1

Захранвания Super Flower Leadex 80Plus Gold- част 1

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 11.04.2019, 4,061 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Интериор

Първият знак за висококачествено захранване може да се види, когато свалим “капаците” и погледнем какво има отвътре в захранването.

Използваният охлаждащ вентилатор при при Leadex е 135 mm. и е производство на Globe Fan.  Моделът е S1352512HH, който според маркировката е втулков. В началото, в моделите Leadex  се монтираха 140 mm вентилатори, но заради лицензионни проблеми бяха заменени със 135 mm.

 

 

Leadex използва голям набор от висококачествени компоненти и има множество вградени функции за защита. Основни партньори на Super Flower са водещи свтовни компании.

Линията захранвания Leadex 80Plus Gold включват:  Защита от пренапрежение, токова защита, защита по мощност, защита от късо съединение и защита срещу ниско напрежение.
Кондензаторите във високоволтовата част са производство на Nipon chemi-con са с температурен рейтинг 105C. При модела 550 W е използван само един кондензатор с капацитет от 470 uF/400V. При 850 W модела се използват два кондензатора (390uF + 330 uF) със сумарен капацитет 720 uF.

 

Leadex използва топология пълнoмостoв резонансен конвертор (LLC).
Захранващото напрежение се филтрира от входен EMI филтър, след което се изправя от мостов изправител (2 броя) тип “Грец”. Налично е NTC контролирано реле за плавно включване. Това е необходимо за ограничаване на първоначалния пусков ток заради разредените високоволтови електролитни кондензатори, като по този начин стресът за мостовия изправител е по-малък, а и това смекчава проблемите с не синусуидалните UPS устройства.
След това следва APFC блока, който се управлява от контролера NCP1653A на “ON Semi”. LLC контролерът се управлява от ASIC чип с маркировка AA9013.
Leadex Gold използва независима регулация на напреженията на вторичната страна. 3.3V линията и 5V се получават, чрез отделни DC-DC конвертори.

 

 

Кондензаторите във вторичната страна са отново производство на Nipon chemi-con. Единствено на не отговорните места, като терминала с буксите за свързване на модулните кабели са използвани няколко тайвански кондензатори CapXon. Връзката между основната платак и платката за модулните кабели е твърда, което решава проблема с падовете на напрежение в тази част, както и осигурява по-добъра вентилация.
Цялостното качество на изработка, както и качеството на използваните компоненти, правят Leadex 80 Plus Gold отлични продукти, който ще осигурят необходимата мощност и надеждност в продължение на доста години.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Характеристики
  3. Поглед отблизо - екстериор
  4. Поглед отблизо - интериор
  5. Тестови резултати


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети:Един коментар

  1. 1 pitajax // 01.05.2019 в 10:33

    Много полезно, благодаря