Intel наема Хедър Ленън, шеф на AMD RTG Digital Marketing

В раздел: Новини от на 9.04.2019, 1,736 показвания

Източник: Heather Lennon (Twitter)

Според слуховете Intel наема още един от топ мениджърите на AMD, тъй като Раджа Кодури се надява да възстанови RTG под шапката на Intel, за да използва неговите ресурси. Този път това е Хедър Ленън, която ръководи маркетинг отдела на AMD Radeon Technologies (RTG) и е в компанията повече от 10 години. Тя ръководеше екипа на Team Red и спечели наградата PR Week за топ маркетингова кампания проведена през 2014 година. Ленън е спечелила 40 награди за дигитален маркетинг на AMD през десетте си години работа в компанията и се смята за мозъка на маркетинга на AMD, заради който компанията се радва на голяма популярност сред технологичните форуми и DIY общността.

Lennon сега се присъединява към Intel като старши мениджър по графичен дигитален маркетинг и ще работи в тясно сътрудничество с Марк Тейлър, бивш NVIDIA служител, който сега оглавява техническият маркетинг в Intel Graphics. Други екс AMD и NVIDIA членове включват съответно Крис Хук и Том Питърсън. Раджа Кодури ръководи амбициозния проект на Intel за навлизане на пазара на дискретни графични процесори под новата марка “Xe”, която не е само за обслужване на геймърите и компютърните ентусиасти, но и за по-важните GPU и облачни изчисления, както и AI пазара. Съобщава се също, че Кодури има известен принос в новата интегрирана графична архитектура Gen11 на Intel, която ще дебютира в 10 nm процесорите “Ice Lake”.

Източник: Techpowerup


Етикети:3 коментара

  1. 1 amd_fan // 10.04.2019 в 10:22

    Интел яко са се амбицирали да навлизат на графичния пазар, интересно какво ще изкарат и дали ще са конкурентни на Nvidia и AMD.

  2. 2 brum4o // 11.04.2019 в 09:34

    Нищо интересно не очаквам, освен вградената графика да се “очовечава” още. Ще изгърбят АМД и ЕНВИДИЯ с 10-15% производителност и народа ще се радва на тъпи гейм заглавия и банани! Което му е множко предвид световната политика … какво остана за икономика. И като добавим отчайващо грозния звук съпътстващ хардуера, Салиери е човека от кошмарите на IT индустриалците.

  3. 3 Петър // 16.04.2019 в 20:37

    Аз си мисля, че в Intel под графичен пазар, всъщност разбират AI пазар и гледат да не изпуснат последния влак.

Коментари: