Уникалната, патентована технология за водно-охладителни системи на CoolIT Systems вече е достъпна за българските ентусиасти и оувърклокъри

Уникалната, патентована технология за водно-охладителни системи на CoolIT Systems вече е достъпна за българските ентусиасти и оувърклокъри

В раздел: Новини от на 23.02.2010, 6,790 показвания

Преди няколко месеца ви съобщихме за подготвяното от CoolIT Systems водно охлаждане за “двуглавият звяр” Radeon HD 5970 на AMD/ATi. Новото “all in one” решение за охлаждане на видеокарти вече е налично, а името под което се продава и под което можете да го търсите е – CoolIT Systems Omni A.L.C. (Advanced Liquid Cooling).

За моя, а надявам се и за ваша радост, това не е единствената добра новина за днес ;).

С удоволствие мога да ви съобщя, че CoolIT Systems имат вече официален вносител за територията на България – фирма Велекс ИНК.

В момента на склад са налични ограничени количества от моделите CoolIT ECO A.L.C. и CoolIT Domino A.L.C..

И двата модела имат крепежни елементи за всички актуални в момента процесорни гнезда, както на AMD, така и на Intel.

Според информация от вносителя, до средата на месец март ще има наличности и от другите модели и продукти на компанията, в това число и комплекта за охлаждане на видеокарти – Omni.

В момента в hardwareBG.com “testlab” имаме по една тестова бройка от двата налични модела охладители за CPU (ECO и Домино), като до няколко дни ще ви съобщим конкретни тестови резултати…

Новите продукти можете да намерите в online магазина ни iskamPC.com на следните адреси:

CoolIT ECO A.L.C. @ iskamPC.com
CoolIT Domino A.L.C. @ iskamPC.com

По-долу можете да прочетете отзиви и характеристики и предимства на новите, за българският пазар, продукти на CoolIT.

На 07.01.2010, в Лас Вегас, Невада CoolIT Systems, водещите производители на съвременни течно-охладителни технологии анонсираха 4 нови продукта, които ще революционизират индустрията за компютърни охлаждания. Следвайки огромния си пазарен успех от Domino ALC през 2009 година, CoolIT смаяха тазгодишните посетителите на CES (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас с още по-иновативни, достъпни и водещи по производителност водно-охладителни продукти. В резултат на това, CoolIT Systems прибра зашеметяващите 4 награди за иновативност на CES и се доказа мястото си в редовете на световните първи.

“Водното охлаждане е бъдещето” отбеляза Джеф Лайън, CEO на CoolIT Systems. “Предимствата на водните решения на CoolIT далеч превъзхождат която и да е въздушна или конкурентна водно-охладителна система и на CES тази година сме дошли за да го докажем”.

Стойностност и висока индустриална производителност са основните качества на хитовия продукт Domino A.L.C. (Advanced Liquid Cooling).

Още на CES 2009, в Калгари, Албърта, CoolIT анонсира Domino A.L.C. – продукт, демонстриращ технологичните предимства на хай-енд течно-охладителните решения с извънредна производителност, шумозащитеност и необслужваемост  в продължение на години, което не би могло да бъде постигнато от подобните в ценово отношение въздушно-охладителни радиаторни системи. Недостигнат до момента интегритет на контролен блок и дисплей за състоянието осигурява на потребителя възможност да превключва лесно между различните оперативни режими от най-тихия режим до максимална производителност при пълен оувърклокинг на процесора.

“Domino A.L.C. бе проектиран за да могат геймърите да се екипират с високопроизводителна система с максимално добро съотношение цена/производителност” отбеляза Джеф Лайън, CEO на CoolIT Systems. “За цена, съизмерима с тази на радиаторните въздушно-охладителни системи, ентусиастите вече могат да притежават  водно-охладително решение, чрез което ще повишат производителността на процесора, ще минимизират шума и ще си осигурят превъзходството на сцената на избраната игра”.

Уникалното предложение на Domino A.L.C. гарантиращо максимална производителност на процесора на приемлива цена бе оценено от CEA (Consumer Electronics Association) с присъждането на наградата “CES Innovations Honoree Award 2009” в областта на компютърните периферни устройства.

Според CES, “Иновативният дизайн и инженерни постижения определят най-иновативните продукти на потребителската електроника (CE) в най-бурно развиващите се индустриални продуктови категории. Иновациите са станали отличителен знак на най-добре проектираните и произведени продукти на потребителската технология”.

Предимствата на Domino A.L.C. включват …

 • Лесна инсталация – Компактен и лек Plug and Play дизайн с иновативен механизъм за закрепване позволява бърза инсталация дори и в най-наситените компютърни кутии, снабдени с 120mm вентилационни отвори. Domino A.L.C. е универсално съвместим с Intel и AMD процесори, включително Nehalem-базираните Core i3, i5 и i7 Intel процесори.
 • Пълен контрол и конфигурация – оперативните режими се променят от безшумна работа до извънредно мощно охлаждане при оувърклокинг… само с докосване на бутон. Микро-контролер регулира автоматично системата при различните режими на работа и така гарантира непрекъсната защита.
 • Интуитивен LCD дисплей – отразява графично моментното състояние и извежда визуални и аудио предупреждения към потребителя, когато се налага неговото внимание.
 • Свръх тих оперативен режим – позволява геймърите да чуват техните игри, а не шума на охладителя.
 • Висока надеждност – модерния дизайн и надеждните компоненти осигуряват над 50 000 часа тихо и необслужваемо охлаждане
 • Механично щадене на дъната платка – чрез олекотените монтажни компоненти се премахват до 70% от тежестта на радиаторните въздушно-охладителни системи и така се избягва риска от повреди на жизнено важни компоненти в околопроцесорното пространство, а също така се избягва възможността за прекъсване на опроводяванията в многослойните платки.
 • Високо ефективния дизайн позволява минимален разход  на енергия (макс. 8W)

Уникалната, патентована технология за водно-охладителни системи на CoolIT Systems вече е достъпна за българските новатори.

CoolIT Systems прибра зашеметяващите 4 награди за иновативност на CES и се вля в редовете на световните първи

“Водното охлаждане е бъдещето” отбеляза Джеф Лайън, CEO на CoolIT Systems. “Предимствата на водните решения на CoolIT далеч превъзхождат която и да е въздушна или конкурентна водно-охладителна система и на CES тази година сме дошли за да го докажем”.

“Лас Вегас, Невада – на 07.01.2010 CoolIT Systems, водещите в съвременните течно-охладителни технологии анонсираха 4 нови продукта, които ще революционизират индустрията за компютърни охлаждания отново. Следвайки огромния си пазарен успех от Domino ALC през 2009 година, CoolIT смаяха тазгодишните посетителите на CES (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас с още по-иновативни, достъпни и водещи по производителност водно-охладителни продукти.”

Патентованата технология за течно-охладителни системи за процесори и графични карти на водещата компания CoolIT е вече достъпна и в България в електронния магазин PC4U.bg на сайта на вносителя.

Стойностност и висока индустриална производителност са основните качества на хитовия продукт Domino ALC (Advanced Liquid Cooling)

Още на CES 2009, в Калгари, Албърта, CoolIT анонсира Domino ALC – продукт, демонстриращ технологичните предимства на хай-енд течно-охладителните решения с извънредна производителност, шумозащитеност и необслужваемост в продължение на години, което не би могло да бъде постигнато от подобните в ценово отношение въздушно-охладителни радиаторни системи. Недостигнат до момента интегритет на контролен блок и дисплей за състоянието осигурява на потребителя възможност да превключва лесно между различните оперативни режими от най-тихия режим до максимална производителност при пълен оувърклокинг на процесора.

“Domino ALC бе проектиран за да могат геймърите да се екипират с високопроизводителна система с максимално добро съотношение цена/производителност” отбеляза Джеф Лайън, CEO на CoolIT Systems. “За цена, съизмерима с тази на радиаторните въздушно-охладителни системи, ентусиастите вече могат да притежават водно-охладително решение, чрез което ще повишат производителността на процесора, ще минимизират шума и ще си осигурят превъзходството на сцената на избраната игра”.

Уникалното предложение на Domino ALC гарантиращо максимална производителност на процесора на приемлива цена бе оценено от CEA (Consumer Electronics Association) с присъждането на наградата “CES Innovations Honoree Award 2009″ в областта на компютърните периферни устройства. Според CES, “Иновативният дизайн и инженерни постижения определят най-иновативните продукти на потребителската електроника (CE) в най-бурно развиващите се индустриални продуктови категории. Иновациите са станали отличителен знак на най-добре проектираните и произведени продукти на потребителската технология”.

Предимствата на Domino ALC включват …

– Лесна инсталация – Компактен и лек Plug and Play дизайн с иновативен механизъм за закрепване позволява бърза инсталация дори и в най-наситените компютърни кутии, снабдени с 120mm вентилационни отвори. Domino ALC е универсално съвместим с Intel и AMD процесори, включително Nehalem-базираните Core i3, i5 и i7 Intel процесори.

– Пълен контрол и конфигурация – оперативните режими се променят от безшумна работа до извънредно мощно охлаждане при оувърклокинг… само с докосване на бутон. Микро-контролер регулира автоматично системата при различните режими на работа и така гарантира непрекъсната защита.

– Интуитивен LCD дисплей – отразява графично моментното състояние и извежда визуални и аудио предупреждения към потребителя, когато се налага неговото внимание.

– Свръх тих “шептящ” оперативен режим – позволява геймърите да чуват техните игри… не шума на охладителя.

– Висока надеждност – модерния дизайн и надеждните компоненти осигуряват над 50 000 часа тихо и необслужваемо охлаждане

– Механично щадене на дъната платка – чрез олекотените монтажни компоненти се премахват до 70% от тежестта на радиаторните въздушно-охладителни системи и така се избягва риска от повреди на жизнено важни компоненти в околопроцесорното пространство, а също така се избягва възможността за прекъсване на опроводяванията в многослойните платки.

– Високо ефективния дизайн позволява минимален разход на енергия (макс. 8W)


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,8 коментара

 1. 1 Гого // 23.02.2010 в 21:46

  Само суперлативи заслужават продуктите на “CoolIT Systems”
  http://www.semi-therm.org/history/oled24_files/Coolit_logo_C.png

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 23.02.2010 в 22:00

  Скоро ще мога да кажа дали си 100% или на по-малко проценти прав :). Веднага след като изтествам продуктите им в конкуренция с H50 на Corsair и Megahalems ;).

 3. 3 thuglifem // 23.02.2010 в 22:36

  Аз пък ви поздвавявам за смелостта, че сте се нагърбили с вноса на такива екзотики! :)

 4. 4 thuglifem // 24.02.2010 в 03:08

  Грешка :D не сте вие вносителите. Явно нещо съм пропуснал информацията за тази фирма Валекс ИНК, но и на вас щеше да ви отива. :)

 5. 5 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 24.02.2010 в 03:12

  Имаме планове за внос, но ще е за по-хард ту кил решения, а и в момента се занимаваме с други проекти и не ни стига ресурс да работим по-интензивно в тази насока ;).

 6. 6 Константин Философ // 24.02.2010 в 18:36

  е 2 карти как ще се охлаждат? с 2 различни блока ли?

  а карта+процесор – пак ли трябва да купуваш отделни блокове или има такъв, в който можеш да набуташ всички тръби?

 7. 7 J // 25.02.2010 в 01:35

  Въпрос, но има ли кой да ми отгвори? :)
  Мога ли да монтирам в една обикновенна mid tower кутия водното охлаждане за процесора + още една такава но видеото или задължително ще ми трябва full tower кутия за да побера 2те охлаждания?

 8. 8 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 25.02.2010 в 10:08

  @Константин Философ – в случая двете карти се охлаждат от един голям радиатор, а ако искаш да охлаждаш с течност и картите и процесора ще трябва да вземеш два отделни комплекта – за охлаждане на CPU и за GPU които реално са две отделни независими системи и ползват два отделни радиатора и помпи. Ако искаш решение което да ползва един радиатор и охлажда CPU+GPU+(още нещо) ще трябва да се насочиш към друго решение.
  @J – Във вътрешността на една mid tower кутия без проблем ще побереш двете охлаждания, но ще трябва да се направи някаква рационализация за да закрепиш охлаждащите им радиатори по начин по който да могат да се обдухват ефективно. Определено няма да е безпроблемно начинание! Дори и във full tower кутия тази задача ще е предизвикателство. Ще повторя казаното по-горе, ако си решил да охлаждаш с течност CPU+GPU+(още нещо) по-добре се насочи към някоя течно-охладителна система от по-висок клас. С тези “out of the box” решения няма да има много голям успех при комплексно охлаждане на системата с течност.