Образователната инициатива „AMD променя играта” добива нови измерения

Образователната инициатива „AMD променя играта” добива нови измерения

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 24.02.2010, 5,463 показвания

AMD спонсорира Фестивала на киберигрите в Малайзия за да подпомогне участието на стотици студенти в разработката на цифрови игри

AMD днес обяви, че разширява своята образователна инициатива AMD Changing the Game отвъд границите на Северна Америка, като спонсорира разработването на дигитални игри и работна група по дизайн по време на Фестивала на киберигрите в Малайзия.

Фестивалът има за цел да представи на ученици от основните училища в Малайзия компютърните технологии и възможностите за кариера в ИТ индустрията. AMD Променя играта (Changing the Game) – флагманската инициатива на Фондация AMD – е насочена към подпомагане на усвояването на научни, технологични, инженерни и математически умения от страна на учениците, чрез разработването на игри по важни социални въпроси като околната среда, потреблението на енергия, здравеопазването и много други.

“AMD се надява да помогне трансформирането на игрите в  мощни средства не само за усвояване на критично важни умения в науката, технологията, инженеринга и математиката, но и да помогне на младите хора да развият едно глобално светоусещане и да дават своя принос в решаването на социални въпроси тясно свързани с технич начин на живот, каза Алисън Пиърман, президент на Фондация AMD.

Участието на AMD е двупосочно. AMD ще спонсорира работната група “Dare to Create”, семинар, който насърчава иновациите и творческото мислене, като обучава учениците в това как да проектират и разработват дигитални игри.

AMD Също предоставя 80 компютъра с AMD Athlon™ II X2 процесори и ATI Radeon™ HD 5670 графични карти, които ще се използват в игровите надпревари на фестивала. Събитието, което ще бъде открито днес в Перак, Малайзия, е първото от поредица състезания на национално ниво от малайския Фестивал на киберигрите, и ще кулминира в националните финали през месец юли. Спонсорския пакет от финансови средства и продукти на AMD възлиза общо на около $100 000.

AMD променя играта

Инициативата с оригинално название AMD Changing the Game има за цел да пренесе компютърните игри отвъд развлечението и да вдъхнови младите хора да получат важни образователни и жизнени умения чрез обученията в създаване на компютърни игри със социално съдържание. Програмата ще  промотира разработването на игри от младежите, като ги превръща в средство за стимулиране на усвояването на знания повишаване на научните, техноилогичните, образователните и математическите умения. Инициативата се корени в натрупания опит на AMD в подкрепа на образованието, както и специализацията на компанията в областта на графичните процесори и игрите.

От своето стартиране през м.юни 2008 г, AMD Changing the Game е:

  • Финансирала седем организации с идеална цел за подпомагане на разработването на игри от младежи.
  • Ко-спонсорирала Фестивала Games for Change през 2008 и 2009 г.
  • Финансирала онлайн помощно средство, което помага на организациите с идеална цел да създават игри по социални проблеми.
  • Спонсорирала видео конкурс за изследване на пресечните точки между образованието и игрите.
  • Финансирала разработването на учебна програма за разработването на игри от младежи с PETLab и клубовете на момчетата и момичетата от Америка (Boys and Girls Clubs of America – BGCA). По-рано този месец, организациите от BGCA в Ларимър Каунти, Колорадо и Малборо, Масачузетс, стартираха нови “Game Tech” програми, които учат техните членове да усвояват проектирането на игри и сами да създават игри.

За Фондация AMD

Фондация AMD свързва и предлага възможности на хората със знания, отваряйки за тях врати към нови начинания. Най-важната програма на Фондацията – AMD Changing the Game, поддържа инициативи предназначени да помагат на младежите да овладеят силата на цифровите игри със социално съдържание, докато усвояват важни умения в Науката, Технологията, Инженерството и Математиката, както и умения в живота. Фондацията също координира Програмата за Дарения на Служителите на AMD (AMD Employee Giving Program), която поддържа интересите на общността от служители на AMD като насочва техните персонални дарения от време и пари към местни организации и училища.

Поддържащи ресурси


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.