Чиповете на AMD за следващото поколение PlayStation ще бъдат готови през втората половина на 2020 г.

В раздел: Новини от на 17.04.2019, 1,259 показвания

 

Според източници от индустрията се очаква Sony в следващото поколение PlayStation да използва 7nm CPU и GPU чипове на AMD, които ще бъдат готови през третото тримесечие на 2020 г. за очаквания старт на конзолата обявен за втората половина на 2020 г.

Източниците от сектора отбелязаха, че опаковането и тестването на процесорите ще се извършва от Advanced Semiconductor Engineering (ASE) и Siliconware Precision Industries (SPIL).

След като GlobalFoundries изостави развитието на 7nm технологичния процес, AMD възложи производството на 7nm чипове на тайванския производител на полупроводникови чипове TSMC, като се очаква обемът на производство да направи AMD един от най-големите му клиенти.

Конзолата PlayStation 4 досега е генерирала близо 100 млн. продажби и се е превърнала в едно от най-продаваните устройства. Очаква се наследникът и да остане в центъра на вниманието на геймърския пазар.

Тъй като Intel прехвърли по-голямата част от ресурсите си, за да се конкурира на пазара на 5G инфраструктурни чипове и на високопроизводителни сървъри, AMD успя бързо да навакса в ниския и средния клас на настолните и сървърни процесори и дори има реален шанс да получи около 10% дял от общия пазар на сървърни процесори.
Източник: DigiTimes


Етикети: , ,Коментари: