Темпът на спад на цената на NAND флаш паметта е към края си

В раздел: Новини от на 19.04.2019, 2,053 показвания

 

Според запознати източници се очаква през второто тримесечие на 2019 г. цените на NAND флаш паметите да спаднат постепенно, но по-малко от 10% и най-вероятно спадът ще спре по-късно през тази година.

След големия спад в края на 2018 г., цените на NAND флаш паднаха още веднъж през първото тримесечие на 2019 г. Samsung Electronics започна да намалява своите цени на NAND флаш памет през първото тримесечие, за да изчисти наличните количества, като повлече след себе си и другите производители на флаш чипове.

Samsung вероятно ще продължи стратегията си за ниски цени и през второто тримесечие, но с по-умерени темпове. Междувременно други производители на NAND флаш чипове възнамеряват да не следват този пример, като се има предвид, че цените наближават производствените си разходи, отбелязват източниците.

Производителите на флаш чипове на NAND виждат, че техните запаси от продукция растат от втората половина на 2018 г. насам, главно поради забавянето на търсенето в центровете за данни. Именно това накара Samsung да поеме водещата роля в намаляването на цените.

В същото време ефекта на намаляване на цените на NAND флаш паметта води до по-масово използване на SSD устройствата в PC компютрите, както и до нарастване на количеството и в смартфоните и другите крайни устройства. Очаква се търсенето на крайния пазар да се повиши от третото тримесечие, като по този начин се постигне стабилност на цените на NAND, казаха източниците.

Източник: DigiTimes


Етикети:Коментари: