MLS Innovation навлиза на българския пазар

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 24.04.2019, 2,148 показвания

 

Гръцката технологична компания MLS Innovation Inc. обяви разширяването на своя бизнес и навлизането си в България, с цел предоставяне на смарт устройства, които предлагат за първи път гласов асистент на български език.

 

MAIC (MLS Artificial Intelligence Centre) e иновативна технология, внедрена в продуктите на компанията, която позволява гласова интеракция през телефон или таблет на български език. Софтуерът е наличен във всички устройства на компанията, като предоставя възможност на потребителите за първи път да говорят на мобилните си телефони на български език, за да осъществяват обаждане или да изпращат съобщения, да търсят гласово информация в интернет или видеа в YouTube.

MAIC е резултат от научноизследователската и развойна дейност на гръцкия R&D екип на MLS през последните 15 години по отношение на гласовото разпознаване и изкуствения интелект и става все по-интелигентна с нарастващата ѝ употреба. Потребителите на MAIC ще могат да осъществяват обаждания (Talk&Call), да изпращат съобщения (Talk&SMS), да търсят песни или видеоклипове в YouТube (Talk&Watch for Youtube), информация в интернет (Talk&Search) или да намерят най-близките аптеки, бензиностанции, заведения и други места, които ги интересуват и, ако е необходимо, да бъдат навигирани до тях. И всичко това на български език. Също така, MAIC може да отваря всяко едно приложение, инсталирано в потребителското MLS устройство като камера, фенерче, Bluetooth, времето и други.

Първият Android-базиран смартфон, който компанията ще предложи на нашия пазар, е моделът MLS Range 4G, наличен за клиентите на Telenor от началото на месец април. Устройството разполага с 5,5-инчов дисплей, 13-мегапикселова задна камера, 3,2MP предна камера, 8-ядрен 1,3GHz процесор, 2GB оперативна памет и 16GB вътрешна памет с възможност за разширение до 64GB чрез micro SD карта, както и вграден сензор за пръстови отпечатъци. Телефонът също така предоставя възможност за опериране с 2 SIM карти едновременно с функцията SIM Dual.

Теленор предлага MLS Range 16GB Dual на цена от 109,99 лв. при плащане в брой, с двугодишен договор за Тотал 26.99 или на лизинг за 5,99 лв. на месец с двугодишни договори за лизинг и за мобилни услуги за същия план.

 

MLS Innovation

MAIC

За MLS

MLS Innovation Inc. е основана през 1989 г. с цел разработването и разпространението на иновативни технологии, имащи за цел да опростят ежедневието ни (Making Life Simple). През 1998 г. компанията печели Златната Европейска Награда за Технология от Европейския Съюз за Laserlock™ – патент, който възпрепятства копирането на Software CD-ROM дискове, продаден в над 40 държави. Компанията продължава стратегията си за иновации, предоставяйки първия гръцки CD-ROΜ, първата гръцка Електронна Енциклопедия и първите софтуери за гласово разпознаване на гръцки език (Talk&Write™) и превод (MLS Systran™). През първите години на новия век MLS разработва и пуска на пазара първото преносимо навигационно устройство с вградено гласово разпознаване MLS Destinator Talk&Drive™, продавано както в Гърция, така и в седем други страни. Впоследствие компанията започва да разработва смартфони и таблети, използвайки технологиите за гласово разпознаване и изкуствен интелект. MLS добави наскоро MLS Easy™ към своето портфолио от иновативни продукти. Това е мобилен телефон с бутони и сензорен екран, поддръжка на 4G, лесна за използване операционна система и гласова навигация. Устройството е насочено към 1/3 от европейските граждани, които все още използват телефони с физическа клавиатура. От 2018 г. MLS Innovation оперира на пазарите в 4 държави, като планира да разшири дейността си в още 3 страни.


Етикети:Коментари: