AMD разширява своята програма за партньори AMD Fusion

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 10.03.2010, 4,700 показвания

Компанията анонсира нови форми на партньорство, усъвършенства своя Партньорски портал

AMD разширява обхвата на своята партньорска програма (AMD Fusion Partner Program) като включва фирмите от бизнес канала на продажби и софтуерните компании, с които работи. Освен това, AMD пуска изцяло обновения портал за партньори (AMD Fusion Partner Portal), проектиран за пъстрото многообразие от фирми, с които производителят на чипове си сътрудничи. Чрез програмата Fusion, AMD предлага на своите партньори къстомизирани ресурси и стимули във формата на персонализирани средства, технически обучения и др., които са в синхрон с техните специфични бизнес цели, за да им помогнат да ускорят разработването и продажбите на решения, особено когато продават изцяло AMD-базирани решения (с AMD процесор, AMD графична карта и AMD чипсет).

Програмата AMD Fusion за ИТ бизнес партньорите

Програмата AMD Fusion за бизнес-сегмента се фокусира върху партньорите, които продават OEM решения и системи на бизнес потребители, като им помага да предлагат на своите клиенти цялостни платформени решения. Разширената програма е проектирана да предостави уникален конкурентен подход за да ангажира партньорите на AMD в малкия и среден бизнес (SMB), предприятията и обществения сектор чрез:

  • Предлагане на атрактивни възможности за ко-маркетинг на многонационалните корпорации, софтуерните партньори и партньорите в канала
  • Сериозно фокусиране върху предложенията базирани на решения чрез по-тясно сътрудничество с OEM компаниите и софтуерните партньори
  • Ангажираност към партньорите, силно персонализирана според конкретния бизнес модел на отделните партньори

Партньорите ще бъдат разпределяни в три основни бизнес направления, изградени с цел по-добро съответствие на програмите и предложенията с техните бизнес модели: дистрибутори на системи, обемни риселъри на бизнеса или доставчици на решения за бизнеса. За постигане на смислена диференциация и къстомизирана програма за всеки партньор, всички партньори в AMD Fusion програмата ще бъдат поставени в едно от трите нива: Elite, Premier или Select.

AMD Fusion програма за софтуерните партньори

Софтуерното направление в AMD Fusion партньорската програма ще предоставя на софтуерните фирми и разработчици технически средства, ресурси за разработка и маркетинг поддръжка за да им помогне в по-доброто предлагане на технологични и иновативни решения на базата на AMD технологията, укрепвайки по този начин техния бизнес и помагайки им да разширят своята мрежа от продажби в развитата екосистема на AMD.

Софтуерното направление на AMD Fusion партньорската програма ще предлага структура и ресурси на разработчиците на софтуер за да се свързват в общности от подобен интерес и да разширяват своя бизнес, като също поставя партньорите на три нива. С фокус върху изграждането на екосистема, AMD активно си сътрудничи с над 75 софтуерни партньори и над 130 000 активни членове на онлайн общността AMD Developer Central.

Нов дизайн на Партньорския портал

Обновеният AMD Fusion Partner Portal предстои да бъде пуснат по-късно този месец. Той ще предложи централно, но къстомизирано място, където партньорите ще имат достъп до всичко, от което имат нужда, за да маркетират и продават по-ефективно продуктите на компанията: материали за обучение, онлайн маркетинг материали, продуктова и програмна информация. Порталът се къстомизира по бизнес направления, така че всеки партньор да бъде насочван към най-подходящите за него ресурси.

За допълнителна информация по AMD Fusion партньорската програма, моля посетете страницата на компанията http://www.amd.com/fpp.

Източници


Етикети: , , , , , , ,Коментари: