Шефът на Facebook Марк Зукърбърг огласи промени в социалните платформи на компанията, включително Instagram и Whatsapp

В раздел: Новини от на 3.05.2019, 2,046 показвания

Новия дизайн и функции за приложенията му са пряк отговор на широко разпространените критики за това как фирмата защитава потребителските данни.

Г-н Зукърбърг заяви, че компанията планира да постави на първо място поверителността. Той призна, че има какво да се направи, за да се възстанови доверието. В реч пред разработчиците, г-н Зукърбърг описва новия фокус на фирмата върху неприкосновеността на личните данни като “основна промяна” в начина, по който компанията се управлява. Някои от по-видимите промени в онези, които използват продуктите на фирмата, ще включват:
Съобщенията, изпратени чрез Messenger, ще бъдат криптирани от край до край по подразбиране, което означава, че самият Facebook няма да вижда съдържанието и платформата ще бъде напълно интегрирана с WhatsApp. Instagram изпробва функцията “private like counts”, която би скрила броя лайкове на публикациите. Ще има повече “ефимерни” начини за споделяне на съдържанието на съобщенията – което означава, че няма да има постоянен запис за тях.

Ще има сигурна услуга за плащане WhatsApp, която е тествана в Индия и трябва да бъде пусната в други страни по-късно тази година. Приложението Facebook е преработено, за да направи групите в центъра на информационния трафик, както и отличителното синьо брандиране продължава. Редизайнът започва първо в САЩ, а после ще се разгърне още по-широко. Съобщенията в Instagram вече няма да е нужно да започват със снимка или видеоклип, ще можете да споделяте съдържание, използвайки само текст, стикери или рисунки, благодарение на новия режим “Craete” на камерата.

“Бъдещето е на защитата на данните,” каза г-н Зукърбърг, като добави „Съзнавам, че много хора мислят, че не сме сериозни в това начинание “Знам, че в момента не разполагаме с най-силната репутация за поверителност, което е най-меко казано”. Той също отбеляза, че Facebook е фокусиран върху търсенето на начини за кодиране и поверителност на личните данни в цялата инфраструктура на компанията.
“Това няма да се случи за една нощ и нека да стане ясно, че нямаме всички отговори”, каза той. Малко по-рано той почерта, че вярва, че в бъдеще хората ще искат да говорят насаме в малки групи и общности. Въпреки това той ще трябва да убеди обществеността, че Facebook е мястото да направят това, отбелязват някои коментатори.

Източник: BBC


Етикети: , ,2 коментара

  1. 1 abv // 03.05.2019 в 11:39

    ““Бъдещето е на защитата на данните,” каза г-н Зукърбърг”
    Тоя се подиграва направо

  2. 2 nv // 04.05.2019 в 04:18

    Бъдещето е на защитата от боклуци като Фейсбук. Алчността разваля твърде много дори и хубавите неща.

Коментари: