Epic добавя поддръжка за NVIDIA 3D Vision в своя Unreal Engine 3

Epic добавя поддръжка за NVIDIA 3D Vision в своя Unreal Engine 3

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.03.2010, 5,694 показвания

Най-популярният енджин за игри с поддръжка за стереоскопично 3D

NVIDIA и Epic Games обявиха официално добавянето на поддръжка за технологията 3D Vision™ на NVIDIA® в своя игрови енджин Unreal Engine 3. Това ще даде възможност на всички лицензианти на най-успешният игрови енджин в световен мащаб да се възползват пълноценно от интегрираната поддръжка за технологията 3D Vision™, предоставяйки на играчите безпрецедентно ниво на реализъм и потапяне във виртуалните светове на бъдещите игри. Популярният Unreal Development Kit (UDK) на Epic, безплатната версия на Unreal Engine 3, също ще може да се възползва от добавянето на поддръжка за 3D Vision, осигурявайки по този начин още по-богата на 3D възможности платформа на над 200 хиляди потребителя в световен мащаб.

“Възприемането на технологията 3D Vision от най-популярния игровия 3D енджин е фантастична новина за всички лицензианти на UE3, потребителите на UDK и разбира се геймърите”, заяви Тони Тамаси, вицепрезидент на подразделението за съдържание и технологии в NVIDIA. “Вече е по-лесно от всякога да бъдат добавяни впечатляващи стереоскопични 3D ефекти в игрите използващи Unreal Engine 3 като основа”.

“Комбинацията между Unreal Engine 3 и 3D Vision превръща вече впечатляващо изглеждащите игри в още по-невероятно и въздействащо изживяване”, заяви Марк Рейн, вицепрезидент в Epic Games. “Ако все още не сте виждали Unreal Engine 3 в 3D, то със сигурност няма да повярвате колко реалистично изглежда той! Затова и сме развълнувани да предложим тази технология безплатно на всички лицензианти и нямаме търпение да видим как тя ще бъде оползотворена”.

Факти за NVIDIA® 3D Vision и Unreal Engine 3:

  • Epic Games и NVIDIA работиха съвместно за интегрирането на поддръжка за технологията  NVIDIA® 3D Vision в Engine 3.
  • Unreal Engine 3 е игровият енджин, който е в основата на някои от най-популярните и успешни игри на пазара, в това число:  Gears of War and Gears of War 2, Shadow Complex, BioShock 2, Mass Effect and Mass Effect 2Borderlands и Batman: Arkham Asylum.
  • Обновената версия на Unreal Engine 3 и UDK ще бъде налична в близко бъдеще за всички разработчици, като тя ще позволи всички създавани с нея игри да поддържат директно 3D Vision, без да е необходима допълнителна намеса от разработчика.
  • 3D Vision е водещото потребителско стерео 3D решение, което поддържа игри, снимки, видео, Blu-ray 3D и 3D уеб-браузване.
  • 3D Vision се състои от безжични, активни шътър очила и USB предавател и може да работи със съвместили 120Hz LCD монитори, 3D телевизори и проектори. NVIDIA GeForce® 8800 GTX или по-мощно GPU също е необходимо за игра в стерео 3D режим.

За Unreal Engine 3

Награждаваният Unreal Engine е известен със своите отлични графични възможности и най-богат набор от инструменти за разработка. Unreal Engine 3 продължава да осигурява тези възможности, като добавя поддръжка за многоядрени процесори, оптимизации за Xbox 360® и PLAYSTATION®3, възможност за изграждане на огромни виртуални светове и силно развит процес на разработка. Постоянната еволюция на набора от инструменти, налични в Unreal Engine 3, дава възможност за подобряване на скоростта на работата на разработчиците за PC и конзолни игри, приложения за визуализация, тренировъчни симулации и линейно анимирано съдържание. Повече информация за Unreal Engine може да бъде намерена на специализирания сайт за енджина на адрес: www.unrealtechnology.com.

За Epic Games

Компанията Epic Games, базирана в Кери, Северна Каролина и създадена през 1991, разработва високотехнологични игри и многоплатформени технологии за създаване на такива. Компанията е създала няколко заглавия с многомилионни продажби, като в това число попадат заглавията от серията “Unreal”, включително и “Unreal Tournament 3” за PC, PLAYSTATION®3 и Xbox 360®. Играта “Gears of War” спечели над 30 награди за заглавия на годината , а общите продажби на “Gears of War” и “Gears of War 2” надминават 11 милиона. Unreal Engine 3 е победител три поредни пъти в класацията Best Engine Front Line Award на списание Game Developer, бил е в класацията Hall of Fame за 2008 и спечелва отличието Best Engine през 2009. Unreal Engine 3 е признат и за най-добрия игрови енджин от списание Develop. Допълнителна информация за Epic може да бъде намерена на официалния сайт на компанията на адрес: www.epicgames.com.
Epic, Epic Games, Gears of War, Gears of War 2, Unreal, Unreal Development Kit, Unreal Engine and Unreal Tournament са регистрирани търговски марки или запазени марки на Epic Games в САЩ и други страни. Всички други  търговски марки са собственост на техните респективни собственици.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA в при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Списание Fortune определя NVIDIA като #1 за иновации в полупроводниковата индустрия за две поредни години. За повече информация може да посетите  www.nvidia.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 krakra // 12.03.2010 в 19:19

    бих се радвал един ден да видя технологията и в Google Earth