Compaq предлага моден мини нетбук

Compaq предлага моден мини нетбук

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.03.2010, 4,730 показвания

HP добави Compaq Mini CQ10 – нов достъпен преносим компютър към портфолиото на втората марка на компанията, Compaq Presario. Това е моден мини компютър на много изгодна цена, който можете да носите навсякъде със себе си. Compaq Mini CQ10 се превръща в най-достъпния нетбук на компанията, като в същото време съчетава стилен дизайн, добра мобилност, свързаност и забавление.

Compaq Mini CQ10 е тънък, лек и изключително портативен. Моделът притежава гладък черен корпус, който е изчистен от допълнителни детайли.

В допълнение към външния си вид CQ10 разполага с BrightView дисплей широк 25.7 см. (10,1 инча). Екранът е със специално покритие, което намалява отблясъците и прави модела приятен за използване при често променяща се светлина и работа на открито. Тежи само 1,17 кг. с 3-клетъчна батерия и с дебелина по-малко от 3,3 см., което прави устройството елегантен и удобен мини компютър. С модерния си дизайн и отлична мобилност моделът е подходящ и за студенти, и ученици, които искат да бъдат онлайн навсякъде и по всяко време.

Compaq Mini разполага с вградена уеб камера и микрофон, а връзката с интернет се осъществява чрез WLAN. Тези характеристики улесняват използването на социални мрежи и провеждането на видео разговори, споделянето на дигитално съдържание като видео, музика и снимки както от дома, така и в парка, кафето, университета или училището.

Моделът се продава с оригинален Windows 7 Starter, напълно достатъчен за извършването на всекидневни дейности с устройството. CQ10 използва процесор Intel Atom N270 и разполага със 160 GB твърд диск, който е достатъчен за голяма колекция от музика, филми и снимки, а системната памет от 1 GB позволява ефективна и бърза работа с различните приложения.

На разположение са и възможности за жична и безжична 802.11 b/g/n мрежа, които правят лесно и приятно влизането в интернет за търсене на информация, комуникация и забавление.

Голямата клавиатура, която отговаря на 92% от стандартния размер е изключително удобна за класа на устройството. Тя дава възможност за пълноценна работа с документи и дигитално съдържание, като поддържане на блог, писане на електронни писма, есета и статии и общуване в социални мрежи.

Compaq Mini CQ10 идва няколко седмици след представянето на по-голямото и функционално устройство на компанията Compaq Mini 331c. Compaq Mini 311c е базиран на платформата NVIDIA ION и притежава 29.46 см. (11.6-инчa) HD1 светлодиоден дисплей със задно осветяване (LED), предлагащ  резолюция до 1366*768 пиксела.

Основните разлики между двете устройства са по-добрата функционалност, идваща от големината на екрана, и използваната NVIDIA ION, която гарантира отлична графична производителност от гледна точка на мултимедия и ниски нива на консумация на енергия.

Цени и наличност2

 • Compaq Mini CQ10 се предлага на българския пазар на препоръчителна цена от 699 лева с ДДС.
 • Compaq Mini 311c се предлага на българския пазар на препоръчителна цена от 999 лева с ДДС.
 • (1) Съдържание с висока разделителна способност е необходимо за неговото възпроизвеждане.
 • (2) Препоръчителни цени за България с включен ДДС. Реалните цени могат да варират.


  Етикети: , , , , , , , , , ,

  

  2 коментара

  1. 1 required // 18.03.2010 в 19:21

   Compaq Mini CQ10

   Starting from: $269.99

   269.99*1.44=389лв.

   699 лева с ДДС.

   Плюс 310лв. за shipping на лаптоп + аксесоари(може би)???

  2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 18.03.2010 в 21:32

   Това което си посочил на сайта е минималната цена (най-орязаната версия на нетбука). Препоръчителната цена (със стандартните “екстри”) е по-висока, освен това включи и ДДС и транспортни разходи и отново вземи под внимание, че цените които посочваш са в US,а не в EU ;). За кой ли път ще повторя, че в EU цените са същите като в US, но са в Евро ;).