MSI P45 Platinum дъно

MSI P45 Platinum дъно

В раздел: Ревюта от на 24.06.2008, 11,926 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5

«»

Аксесоари към MSI P45 Platinum
Окомплектовката на дъното може да бъде определена като сравнително скромна, предвид, че все пак става дума за платка, която далеч не е от най-евтините, но пък от друга страна не се налага да плащате допълнително и за излишни неща…


Разбира се започваме с типичната брошурка за бърза инсталация, книжка с инструкции за дъното и драйвери за Windows XP и Vista. В допълнение е включен HDDBackup софтуер и инструкция за работа с него, като идеята на тази програма е да улесни направата на резервни копия на системния диск, ако разбира се не ползвате по-удобния Norton Ghost.


Останалите компоненти от окомплектовката са под формата на по един IDE и Floppy Кабел, червени, 4x S-ATA кабела за данни и два преходника от 4-пинов Molex накрайник към S-ATA захранващ кабел. Получавате още една планка с допълнителни портове, задна планка за инсталация в кутията, адаптер за връзка на две видеокарти в Crossfire конфигурация и набор от конектори за свързване към дъното за по-лесно разпознаване и по-удобен достъп до връзките за стартиране на системата, рестартиране, информационните ледове, USB конекторите и т.н. И докато на пръв поглед това допълнение (M-connector) е полезно, защото индикацията върху конекторите на дъното е доста оскъдна, то реално изпълнението на тези много прости пластмасови накрайници се оказа леко разочароващо.


Поглед към дъното отблизо


На пръв поглед дъното може да ви се стори доста претрупано, като това ви първо впечатление е напълно оправдано, защото от MSI са се постарали да наблъскат доста неща върху приятно изглеждащото черно PCB. Като не малък виновник за това е и доста обемното медно охлаждане, което използва няколко оtделни топлопровода (heatpipe) и обхваща не само северния и южен мост, но и мосфетите. И макар това охлаждане да изглежда малко странно, то реално върши доста добра работа, но заради формата и изпълнението си води и до известни недостатъци…


Шестте S-ATA конектора, поддържани от Intel чипсета са разположени странично и са доста удобни, като същото се отнася и за единичния IDE конектор разположен вдясно от тях. Другите 2 S-ATA конектора са традиционно разположени на дъното и може да имате трудности с достъпа до тях, ако използвате 2 ATI видеокарти в Crossfire конфигурация.Всички страници от статията:

  1. Page 1
  2. Page 3
  3. Page 4
  4. Page 5


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.