MSI P45 Platinum дъно

MSI P45 Platinum дъно

В раздел: Ревюта от на 24.06.2008, 11,905 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5

«»


Поглеждайки конекторите в задния панел на дъното може да останете малко изненадани от изпълнението, на което са заложили от MSI, защото то си е доста нестандартно. По-нетипично е положението на блока с 4-те допълнителни USB конектора, наличието на празно място за част от радиатора на медното охлаждане (което е блокирано от задната планка!). Леко неприятна изненада идва и от поставянето на бутон за изчистване на CMOS паметта директно до E-SATA конектора отзад, което много лесно води до инцидентно ресетване на настройките. Макар сам по себе си този бутон да е доста удобен, то трябваше да се предвиди по-подходящо място отзад или поне някаква зашита от инцидентно натискане докато ровите в задната част на компютъра.


Централната част от охладителя на чипсет е малко… странна на външен вид, явно от MSI са реши;и не само да направят по-ефективно, но и по модно!? изглеждащо охлаждане. Все пак важното е че макар и малко странно изглеждащ, охладителя се справя добре… ;)


Ако използвате дъното на стенд, то определено ще ви допаднат наличните бутони в долния десен ъгъл за включване и рестартиране на системата, което спестява нуждата то даване на късо между двете крачета за power бутона. Още повече че без да използвате M-connector може да се сблъскате с известни трудности в намирането на правилната двойка пинове, заради липсата на маркировка на самото дъно. Ако се загледате малко по-внимателно ще видите и че цялото дъно е добре осеяно с разнообразни SMD LED-ове (светодиоди), които на тъмно му докарват дразнещо (за не малко хора) шарен вид.


Интересна екстра, която ви позволява хардуерно повишаване на шината на процесора с една стъпка нагоре са наличните два джъмпера, намиращи се до x1 PCI-E слотовете. Функция, която да кажем че би била доста полезна, но ако работеше адекватно, тъй като на нашите тестове с Е8200 и Е8400 процесори ефект нямаше.


Един малък проблем, с който може да се сблъскате в зависимост от използвания охладител за процесора е невъзможността за инсталация заради околния охладител на мосфетите. В конкретния случай с Arctic Cooling Freezer 7 Pro, както и да се завърти охладителя все някоя негова част опира. Разбира се при използване на малко по-висок високопроизводителен “Tower” охладител проблеми няма, но все пак е добре да имате едно на ум в зависимост от това с какъв охладител планирате да използвате дъното.Всички страници от статията:

  1. Page 1
  2. Page 2
  3. Page 4
  4. Page 5


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.