MSI P45 Platinum дъно

MSI P45 Platinum дъно

В раздел: Ревюта от на 24.06.2008, 11,927 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5

«»

Бърз поглед в BIOS


Както вече стана дума, тестовете на дъното бяха направени с малко предварителен бета BIOS – версия 1.0B14, като междувременно с по-актуална версия резултатите сигурно ще са по-добри и част от по-слабите места вероятно ще са закърпени.


Разглеждайки из BIOS забелязахме нещо интересно, а именно наличието на опция в BIOS, която по подразбиране е включена за Intel Robson технологията. Нещо, което е типично само за мобилни компютри, които са оборудвани с допълнителна платка, която играе ролята на допълнителен буфер за данни между твърдия диск и системата под Vista. В случая с това дъно обаче няма как да се възползвате от тази функционалност, тъй като няма как и къде да забодете традиционна Intel Robson платка, защото за нея се използва mini PCIe слот.


Малко по-рано стана дума за GreenPower функционалността, която предлага интересна възможност и под формата на наблюдение на реалната консумация на електроенергия на дъното и инсталираните в него компоненти. Тази възможност все пак е по-скоро интересна, отколкото много полезна, защото се мери общото енергопотребление на самото дъно, процесора, паметта и отчасти на видеокартата (или изцяло, ако тя се задоволява с осигуряваното от PCI-E слота захранване). Разбира се при нужда тази функционалност може да бъде забранена от BIOS…


Дъното разполага с всички необходими възможности за оптимизиране на паметта, като е налице и интересна допълнителна функция Memory-Z, която дава пълна информация за стандартните настройки на инсталираните модули.


Преди да пристъпим към по-сериозната част, а именно как се справя дъното по отношение на овърклок, трябва да обърнем внимание и на D.O.T. (Dynamic Overclocking Technology). Тази технология на MSI позволява динамично да бъдат повишавани работните параметри на процесора и видеоконтролера с до 20% при натоварване. Функция, която е полезна за хора, които искат да повишат малко производителността на системата си, но не са много на ти с процеса по ръчно задаване на всеки един от параметрите за клок…Всички страници от статията:

  1. Page 1
  2. Page 2
  3. Page 3
  4. Page 5


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.