Турнир 100 GHz… този път наистина…

Турнир 100 GHz… този път наистина…

В раздел: Новини от на 24.03.2010, 5,833 показвания

И така – ето една от най-големите овърклокърски новини на годината от България – ще цитирам дословно официалния анонс във форума на HardwareBG от Тодор Богданов (aka Mollov):

Турнир 100 GHz… този път наистина…
Няма лъжа, няма измама… тоя път няма да има 6-5, ами 5-тото издание на 100 GHz… ето официалното инфо по въпроса:

“Овърклокингът винаги е бил едно предизвикателство за хората, които умеят нещо повече.
Овърклокингът винаги е бил начинът, чрез който да постигнете максимума от системата си.
Овърклокингът принуждава вашия компютър да работи на границата на възможностите си.
Приемете предизвикателството!

Какво?
За 5-ти път Българска Издателска Компания организира най-старият турнир по овърклок в България – 100 GHz. През годините съумяхме да запазим духа на това предизвикателство за най-добрите компютърни ентусиасти в България и макар че поколенията овърклокъри се менят, тръпката по овърклока се предава все по-сериозно и води след себе си все повече последователи. И тази година БИК не изневери на себе си и организира 100 GHz с идеята да предостави възможността на феновете на овърклока да премерят сили или да видят до къде са стигнали другите български овърклокъри.

Кога и къде?
На 24 април се организира Петият годишен турнир по овърклок под егидата на Българска издателска компания. 100 GHz ще приеме своите фенове и участници по време на събитието “Фестивал на Българското Образование”, провеждащо се между 22 и 24 април 2010 година на територията на Националният Дворец на Кулутурата в София. Тази година шоуто ще бъде различно, тази година шоуто ще изненада всички, тази година шоуто ще бъде незабравимо! На 24 април ще можете да се изправите срещу най-добрите български овърклокъри и така да покажете на какво сте способни в този интересен компютърен спорт. Не забравяйте, че усилията ви няма да останат напразни – наградите ще са много и разнообразни и най-добрите от вас ще бъдат изненадани приятно.

Какви са условията и правилата за участие?
От вас се изисква да притежавате компютърна система с дву-/три-/четири/шестядрен процесор, не по-слаб от 1,6 GHz и работещ на една от следните платформи:Socket939, Socket940, Socket AM2/AM2+/AM3 за платформата AMD и Socket478, Socket775, Socket 1156 и Socket 1366 за платформата Intel. Освен това ще ви трябва и видеоускорител, поддържащ DirectX 9.0. Системата трябва да притежава поне 2 GB оперативна памет. Операционната система трябва да е Windows Vista x64 или Windows 7 x64. Всичко останало по хардуерната окомплектовка може да бъде по ваш вкус и преценка. Разбира се, колкото по-голям овърклок постигнете, толкова по-добри резултати ще реализирате на нашите тестове. Сравнение на производителността между стандартна и овърклокната система няма да има – ще се тества при максимални честоти и показатели на компютъра. Този път сме решили да направим нещата още по-хазартни, като сме премахнали предварителният тест за стабилност на системата.

Повече информация по правилата, допълнителни уточнения както и наградите ще намерите много скоро на сайта computers.bg

Очакваме вашите заявки за записване за участие на мейл todor@computers.bg до 18-ти април (включително). В мейла трябва да присъстват трите имена на участника, както и описание на системата, с която ще участва (пълно описане, включващо и охлаждащите елементи).”

Утре ще пусна официалното инфо по въпроса, но трябва да се знаят следните неща:

1. Ще е old school 100 GHz – две категории AMD и Intel, награди ще има от 1-во до 6-то място.
2. НЯМА да има предварителен кръг тестове за стабилност. Направо бенчиме, без почивка между тестовете. Ако “забие” – жълт картон (-% от крайният резултат) и пренастройка. Ако забие отново – DNF.
3. Всякакви охлаждания се позволяват, коефициенти ще има.
4. Ще има коефициенти за брой ядра, с цел повече интрига. Коефициентите обаче няма да толерират малкоядрените за сметка на многоядрените процесори т.е. яко клокнат 2-ядрен няма да може да бутне прилично клокнат 4-ядрен.

Не на последно място – мястото и деня е съответно НДК и 24.04.

Дерзайте…

За повече информация може да следите актуалното развитие на темата във форума.


Етикети: , , , ,3 коментара

  1. 1 vanmx // 24.03.2010 в 18:43

    Ако имах пари като нищо бих цъфнал там с някаква прилично клокната машина.

  2. 2 Ангел Станоев // 24.03.2010 в 20:01

    То всеки би цъфнал там с някаква прилично клокната машина ,ако има пари :D:D:D

  3. 3 ToRrEs // 14.12.2010 в 13:07

    Да си мъчиш машината за глупости…Според мен няма никакъв смисъл в това.Това е лично мое мнение де.