MLS анонсира нов модел с гласов асистент на български език

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 30.05.2019, 1,786 показвания

Новият смартфон на компанията отново се предлага с избран тарифен план от Теленор и идва с вграден гласов асистент на български език

Гръцката технологична компания MLS Innovation Inc. обяви разширяване на портфолиото си, към което добавя своя нов модел MX 2019, който разполага отново с технологията MAIC. Това е иновативна разработка, внедрена в продуктите на компанията, която позволява гласова интеракция през телефон или таблет на български език. Софтуерът е наличен във всички устройства на компанията, като предоставя възможност на потребителите за първи път да говорят на мобилните си телефони на български език, за да осъществяват обаждания или да изпращат съобщения, да търсят гласово информация в интернет или видеа в YouTube.

MLS MX 2019 идва с операционна система Android 8.1 Oreo, 5.5-инчов IPS LCD сензорен дисплей с 16 милиона цвята, 16-мегапикселова основна и 13MP предна камера. MX 2019 е оборудван и с по-мощен 8-ядрен 2.0GHz Mediatek процесор, 3GB оперативна памет и 32GB вътрешна памет с възможност за разширение до 128GB с microSD карта. Телефонът също така предоставя възможност за опериране с 2 SIM карти едновременно с функцията Dual SIM и разполага с вграден сензор за пръстови отпечатъци. Батерията на смартфона е с капацитет 4000 mAh, което позволява значително по-дълга работа с телефона. На този етап моделът ще се предлага само в черен вариант, а допълнителни цветови опции могат да бъдат пуснати по-късно през годината.

MAIC е резултат от научноизследователската и развойна дейност на гръцкия R&D екип на MLS през последните 15 години по отношение на гласовото разпознаване и изкуствения интелект и става все по-интелигентна с нарастващата ѝ употреба. Потребителите на MAIC ще могат да осъществяват обаждания (Talk&Call), да изпращат съобщения (Talk&SMS), да търсят песни или видеоклипове в YouТube (Talk&Watch for Youtube), информация в интернет (Talk&Search) или да намерят най-близките аптеки, бензиностанции, заведения и други места, които ги интересуват и, ако е необходимо, да бъдат навигирани до тях. И всичко това на български език. Също така, MAIC може да отваря всяко едно приложение, инсталирано в потребителското MLS устройство като камера, фенерче, Bluetooth, времето и други.

Теленор предлага MX 2019 32GB Dual на цена от 199,99 лв. при плащане в брой, с двугодишен договор за Тотал+ 27.99 или на лизинг за 9,99 лв. на месец с двугодишни договори за лизинг и за мобилни услуги за същия план.

 

MLS Innovation

MAIC

 

За MLS

MLS Innovation Inc. е основана през 1989 г. с цел разработването и разпространението на иновативни технологии, имащи за цел да опростят ежедневието ни (Making Life Simple). През 1998 г. компанията печели Златната Европейска Награда за Технология от Европейския Съюз за Laserlock™ – патент, който възпрепятства копирането на Software CD-ROM дискове, продаден в над 40 държави. Компанията продължава стратегията си за иновации, предоставяйки първия гръцки CD-ROΜ, първата гръцка Електронна Енциклопедия и първите софтуери за гласово разпознаване на гръцки език (Talk&Write™) и превод (MLS Systran™). През първите години на новия век MLS разработва и пуска на пазара първото преносимо навигационно устройство с вградено гласово разпознаване MLS Destinator Talk&Drive™, продавано както в Гърция, така и в седем други страни. Впоследствие компанията започва да разработва смартфони и таблети, използвайки технологиите за гласово разпознаване и изкуствен интелект. MLS добави наскоро MLS Easy™ към своето портфолио от иновативни продукти. Това е мобилен телефон с бутони и сензорен екран, поддръжка на 4G, лесна за използване операционна система и гласова навигация. Устройството е насочено към 1/3 от европейските граждани, които все още използват телефони с физическа клавиатура. От 2018 г. MLS Innovation оперира на пазарите в 4 държави, като планира да разшири дейността си в още 3 страни.

 

Връзки с обществеността

Ивелина Иванова

+359 887 002051

office@infinicom.bg

 

MLS Business Development Manager

Konstantinos Damofli

k.damofli@mls.gr

 

Ексклузивен дистрибутор

Innovo България

Данко Иванов

danko@innovo.bg

+359 889 904 998


Етикети:Коментари: