HP придобива корпорацията 3Com, ускорява стратегията си за развитие на конвергирани инфраструктури

HP придобива корпорацията 3Com, ускорява стратегията си за развитие на конвергирани инфраструктури

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.04.2010, 4,475 показвания

HP обяви официално сключване на сделка за придобиване на корпорацията „3Com Corporation” при цена от 7.90 щ.д. на кешова акция или приблизително 2.7 млрд. щ.д. за цялото предприятие.

HP ще интегрира мрежовите превключващи, рутерни и защитни решенията на 3Com към своите съществуващи HP ProCurve предложения. По този начин компанията ще създаде широкообхватно портфолио от услуги за своите потребители. В комбинация с глобалния обхват на HP, разширеният набор от услуги и решения ще задоволи стратегията на компанията за развитие на конвергираните инфраструктури. Тя е построена именно върху обединяването на сървъри, решения за съхранение на данни, мрежови решения, изграждане и управление на инфраструктури, както и услуги за тяхната поддръжка. Благодарение на новите интегрирани решения, клиентите на HP ще могат да оптимизират своите мрежи, да развият изцяло потенциала на мрежовите устройства на предприятията си и да подобрят качеството ИТ услугите, които предлагат.

С придобиването на 3Com се увеличава броят на превключващите HP Ethernet предложения, както и на рутерните решения на компанията. Освен това сделката значително подобрява позициите на HP в Китай. Благодарение на своето TippingPoint портфолио, 3Com осигурява допълнителна добавена стойност към защитата на HP мрежите. По този начин HP ще предложи едни от най-обширните мрежови технологии на пазара, задоволявайки настоящите и бъдещи нужди на потребителите.

Очаквайте скоро повече подробности за новите интегрирани продукти и решения.


Етикети: , , , , , , , ,Коментарите са забранени.