CCX овърклок инструмента Work Tool за AMD процесорите е обновен с нови функции

В раздел: Новини от на 24.07.2019, 1,455 показвания

 

Овърклок инструмента за процесорите AMD Ryzen, наречена “Work Tool”, беше обновена с добавяне на нови функции. Инструментът вече позволява овърклок и на единичен CCX модул, което означава, че дава възможност за допълнителен овърклок, ако единия CCX е честотно по-способен от другия, така че не се налага цялото CPU непременно да работи със скоростта на по-бавния CCX, за да бъде стабилно. Инструментът е реализиран от потребителя shamino1978 на форумите на Overclock.net.

Причината за овърклок на процесорите Ryzen базиран на CCX модулите е, че ако искате да овърклокнете едно ядро ​​в CCX модула, второто ядро ​​трябва да работи на разлика от 1 GHz, което означава, че ако едното ядро ​​е овърклокнато до 4.5 GHz, то второто ядрото трябва да работи на 3.5 GHz. За това нещо е виновен дизайна на блока за вътрешните множители на тактовите честота на процесора. Можете обаче да използвате софтуера Work Tool, за да овърклокнете отделните CCX модули  и да получите допълнителна производителност. Освен това, инструментът е с актуализирана поддръжка за настройка на напрежението (VID). Инструмента се предлага в два варианта. Единият е по-олекотен и има по-малко функции, а другият е пълноценен и позволява да се променят напреженията. По-малката версия е достъпна тук,  докато пълноценната версия е достъпна тук.
Ето я и оригиналната тема в Reddit

Източник: Techpowerup


Етикети: ,Един коментар

  1. 1 Kompira // 24.07.2019 в 16:37

    Ето какво казва 1usmus за тази програма: “Delete this application and forget about existence, you will kill your processors!
    This is hacking FIT limits, the last line of protection for the processor”

Коментари: