Лиза Су се цели в IBM?

Лиза Су се цели в IBM?

В раздел: Новини от на 7.08.2019, 1,446 показвания

Вчера се появи слух, че Лиза Су има планове да напусне AMD и поради тази причина, вече подготвя своя заместник. Също вчера ви информирахме, че Рик Бергман се завръща в AMD, което според слуха е именно човека, който тя ще подготви в рамките на 90 дни, за да я замести.
Всичко тръгна от една публикувана статия в wccftech, в която авторът и твърди, че според неговия източник, Лиса Су наблюдава позиция №2 в IBM, с евентуална цел да се превърне в ролята на CEO и президент на синия гигант, заменяйки Джини Ромети. Независимо, че не е много ясно защо точно IBM е избрала Лиза Су, източникът твърди, че това е нещото, което тя иска от дълго време. Безспорно Лиза Су е един от най-успешните CEO, като успя да преобърне процесорния бизнес на компанията AMD и отново я направи конкурент на PC пазара. Но макар, че много от нас гледат на нея като опорен стълб на AMD, съвсем нормално е тя също да има своите амбиции, които съвсем естествено се простират извън мащабите на компанията. Слуховете сочат, че тя ще напусне компанията през есента.
Днес стартират процесорите AMD Epyc “Rome” и от всичко, което досега се чува за тях e, че ще имат огромен успех.
Оставяйки компанията в добра техническа и финансова кондиция, означава, че нейният евентуален заместник ще бъде доста облекчен, поне докато Intel не разкрие отговора си на AMD Zen 2.
След излизане на тази публикация в wccftech самата Лиза Су влезе в Twitter, за да я опровергае и да заяви, че в статията има нулева истина, като тя смята да остане с AMD, където „най-доброто тепърва предстои“. Разбира се, нито един изпълнителен директор не би потвърдил подобен слух от медия – тези неща си имат своето време и се правят по собствен корпоративен начин и всъщност няма друг отговор, който Лиза Су би могла да даде и който да не навреди на настоящите перспективи на AMD. Нейното присъствие и увереност са част от причините за доверието на инвеститорите в AMD.
погледнато обаче от друга страна, в действителност едва ли ще има по-подходящ момент за Лиза Су да се придвижи по-нагоре в своите перспективи за кариера, отколкото текущото и статукво в AMD.

 

По материали на wccftech и Techpowerup


Етикети: , , ,Коментарите са забранени.