Поставки за мобилни компютри от Port Design

Поставки за мобилни компютри от Port Design

В раздел: Ревюта от на 28.02.2007, 12,532 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5

«»

Преносимите компютри са голямо удобство, независимо дали става дума за ползване за работа или развлечение. И макар да осигуряват редица предимства, то те съвсем не са и без недостатъци, особено ако разчитате на тях ежедневно. Започваме с неща като неудобно изпълнение на този тип компютри за ползване в движение, било то в кола, влак, рейс или дори самолет. Поставяйки лаптопа на колене се налага да ползвате тъчпада, защото няма къде да разположите мишката. Същевременно ако преносимия компютър използва охлаждащи вентилатори вземащи въздух от долната част на корпуса му (при повечето модели е имено така), то има шанс по този начин да намалите тяхната ефективност и системата да прегрее. Всъщност прегряването може да се случи дори когато поставите компютъра нормално върху бюро и го натоварите сериозно, то като нищо той може да започне да загрява прекомерно. Налице са и недостатъци причиняващи просто неудобства, като например използването на лаптоп поставен върху нормално бюро, което естествено е по-ниско разположено от оптималната височина за мобилен компютър (но пък върши перфектна работа за големия CRT или дори LCD Монитор). Всъщност това са само част от честите проблеми и недостатъци на преносимите компютри, с които човек може да се сблъска ако използва по-активно такава система. И докато за някой това може да са дреболии, то за друг тези неща може да са достатъчен повод да се окаже от предимствата осигурявани от един мобилен компютър. За щастие тези проблеми и недостатъци имат редица решения във вид на допълнителен хардуер, за който обаче ще трябва да инвестирате не малко пари. Положението обаче е такова, че постигането на ергономични или поне удобни за вас условия за ползване е скъпо удоволствие, но дали цената си заслужава? Имено на този въпрос ще се опитаме да дадем отговор разглеждайки три продукта специално предназначени за използване в комбинация с преносими компютри на фирмата Port Design. Доколко те са добри и вършат работа и заслужават ли си парите…

Port EOS Ergo Station II + USB Hub


Това е поставка за лаптоп, с регулируем ъгъл на положението на основата. Идеята е с нейна помощ да вдигнете нивото на мобилния компютър, така че неговият екран вече да е на нивото на очите ви. Тази идея е добра, тъй като подобрява ергономичността на работното място… тоест елиминира нуждата от постоянно наведената над мобилния компютър поза. Естествено стойката е така направена, че освен да подобри ергономичността на работното място, да помогне и за охлаждането на мобилния компютър. Именно това е целта на намиращият се в средата улей и X-образната форма на стойката. Те имат за цел да осигурят максимално свободно пространство за достъп на въздух до вентилаторите охлаждащи лаптопа. Това естествено е полезно ако имате мобилен компютър с по-мощен процесор, чийто охлаждащи перки дърпат въздух от долната част на корпуса.


освен гореизброените възможности, тази стойка за лаптоп разполага и с още една удобна функционалност. Става дума за вградения 4-портов USB 2.0 хъб, който ви дава възможност да разширите броя на стандартно ограничените налични на корпуса на лаптопа USB портове. Всъщност идеята на този хъб е да ви даде възможност да използвате външна клавиатура и мишка в комбинация с лаптопа, без да се налага да ги включвате постоянно директно към него. Единственото, което може да се каже, че липсва много на изпълнението е вградена мрежа, която да ползва USB интерфейса. По този начин наистина бихте елиминирали нуждата от включване на много кабели в лаптопа, при положение, че вече не използвате безжична мрежа на работното място или у дома. Едно такова допълнение на практика не би оскъпило много изпълнението на стойката, която и без това не е особено евтина, но би дало още една доста основателна причина за използването на стойката.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3
  3. Page 4
  4. Page 5


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , , , ,Коментарите са забранени.