Ревю на ултрабука Acer Swift 7 (2019 г.)

Ревю на ултрабука Acer Swift 7 (2019 г.)

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 18.10.2019, 2,675 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Дизайн

Дизайна на Acer Swift 7 може да се опише достатъчно добре с няколко цифри, описващи габаритите и теглото му: 318 x 192 x 9.95 mm; 0.89 кг. В дизайна на Acer Swift 7 има четири основни акцента и това са:

 • ниско тегло
 • дебелина подобна на MacBook Air
 • тънка рамки на дисплея
 • материал на корпуса.

Именно последният позволява този тънък размер и ниско тегло на Swift 7. Лаптопът използва магнезиева сплав, а не по подразбиране алуминиева, която е масовият избор при лаптопите от висок клас. Магнезият е по-лек и по-здрав при еднаква дебелина. Ето защо този материал се използва в лаптопи, където теглото е критичен параметър. Има обаче една особеност на магнезия, че при допир е по-топъл и няма типичното усещане за метал, каквото има например алуминият. По-скоро усещането наподобява пластмасова повърхност и това е причината да не се използва толкова често. Разбира се, вкусове всякакви и има хора, на които пък металното усещане не им харесва. Така, че дали сте от първите или вторите, няма особено значение, защото Acer Swift 7 е един от най-добрите лаптопи за разни кратки почивки през уикенда или работни пътувания, когато се опитвате да натъпчете всичко в чантата за самолета.

 

 

Лаптопът тежи само 890 грама и е толкова тънък, че заема по-малко място в раницата, отколкото специфичните подплънки (буфери), които имат повечето раници предвидени за лаптопи. Даже вътрешната картонена опаковка, в която е поставен самия Swift 7, ако не по-тежка, е колкото самия лаптоп на тегло.

 

 

Swift 7 също е с по-компактни размери от повечето 14-инчови ултрабуци. Това до голяма степен се дължи на изключително тънката рамка на дисплея, която е само 3 mm, а в долната част – 6 mm.

 

 

Именно това е дало основание на маркетолозите в рекламните брошури да го рекламират като безрамков дисплей. Спомням си преди време какво внимание получи Dell XPS 13, именно за изключително тънките си рамки, но пък за сметка на това, в долната част не беше толкова тънка, което беше дало отражение на габаритните му размери. Swift 7 е много тънък и лек и съвсем резонно предизвиква подозрение и скептицизъм относно неговата здравина. Това чувство се подсилва още, когато го хванете в ъгъла и го повдигнете и усетите, че като че ли корпуса леко поддава. Това ни кара да мислим, че е на прага да се разпадне, но всъщност не е така, защото корпуса му е наистина доста здрав, благодарение на магнезиевата сплав, от която е изработен.

 

 

Все пак при Acer Swift 7 (2019) също ще откриете едно екстравагантно решение. То е свързано с уеб камерата, за която няма място отпред, на горната рамка на дисплея и поради тази причина Acer са използвали нестандартно решение: тя е „скрита”, в лявата част на лаптопа, над клавиатурата под едно капаче, което лесно бихте сбъркали с Power бутона. При натискане (подобно на бутон на химикалка), капачето се отваря и вече може да се използва камерата. Като замисъл е добре, но не и като реализация. Проблемът е, че от една страна камерата се намира в лявата страна на лаптопа, а от друга, леко надолу и когато водите видео разговор с някой, трябва да преместите главата си в малко необичайно положение, за да влезете в кадър. Очевидно от Acer са наясно с това, но са направили компромис с ясната мисъл, че повечето хора едва ли често ще използват уеб камерата, ако даже изобщо я използват.Всички страници от статията:

 1. Начало
 2. Дизайн
 3. Дисплей, клавиатура и тракпад
 4. Хардуер и производителност
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , ,4 коментара

 1. 1 nv // 21.10.2019 в 17:23

  В момента в Германия тече някаква реклама кампания точно на тия модели. Погледнах от любопитство за какви цени става дума. Прекаляват! Този хардуер и това изпълнение не струват 1500-2000 евро, които им искат. За същите пари има доста по-добри предложения.

 2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 22.10.2019 в 07:55

  Ами не е точно така. Един топ смартфон нормално ли е да струва, колкото едно PC, само заради камерата си?. Въпросът тук опира до размери (миниатюризация) и тегло. Колкото едно устройство е по-миниатюрно, толкова по-висока е цената му. Съвсем нормално е от един x86 процесор с TDP=5W да очакваш точна такава производителност, каквато има. В този клас (на ултрабуците), реално няма конкурентен модел, като компактен размер и тегло. Това е “играчка” за богати момчета и момичета.

 3. 3 Bobby // 24.10.2019 в 09:43

  Denis,

  на страницата Хардуер си писал UHD 617.

 4. 4 Denislav Slavchev (acdc) // 24.10.2019 в 13:16

  Мерси, оправих го!

Коментари: