Ревю на ултрабука Acer Swift 7 (2019 г.)

Ревю на ултрабука Acer Swift 7 (2019 г.)

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 18.10.2019, 2,673 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Дисплей
Acer Swift 7 разполага с 14 инча IPS Full HD (1920×1080 пиксела) екран с яркост от 300 нита и покритие против отблясъци. Когато погледнете за първи път Swift 7, ще ви направи впечатление, че изглежда необичайно, за тази спецификация, защото границата в долната част на екрана е толкова малка, че трудно бихте го асоциирали с 14” лаптоп.

 

 

Това е впечатляващ технически напредък – независимо, че по този показател, все още смартфоните са доста по-напред. Екранът на Acer Swift 7 не е с толкова висока резолюция като на Apple MacBook Air. Full HD резолюцията е напълно достатъчна за 14 инчов лаптоп, но за потребителите на MacBook или топ модели смартфони, текстът може да изглежда малко пикселиран. От друга страна увеличаването на разделителната способност няма да оправдае отражението, което ще даде върху живота на батерията. Много добро впечатление прави, че дисплеят е така конструиран, че да е изключително подходяща за светли условия. И в най-слънчевия ден на открито, документите и уебсайтовете все още са перфектно видими и то при минимална яркост, което е направо невероятно. Наситеността на цветовете също е много добра. Честно казано, досега не сме се докосвали до подобен дисплей на лаптоп, още повече, че той на практика е гланцов, тъй като е сензорен (тъчскрийн).

 

 

Бързаме да направим едно уточнение, че Acer Swift 7 не е хибрид и екрана се отваря само на около 135 градуса.

Клавиатура и тракпад
Acer Swift 7 в много отношения е практичен лаптоп, а в други е атракция. Основният въпрос, който всеки ще си зададе: Доколко на него би могло да се върши истинска работа?
Ето например това ревю го написахме на него и всичко беше нормално.

 

 

Клавиатурата е „островен тип”, като може би е с малко по-голям хода на клавишите от MacBook Air и е абсолютно тиха – не се усеща никакво щракане. При натискане е твърда и не поддава на огъване, което означава, че е подсилена. Също така е снабдена и с подсветка, която обаче не може да се регулира, както е при лаптопите от премиалния клас, но пък за сметка на това, автоматично изгасва след известно време, ако не ползвате клавиатурата. Все пак не трябва да храним илюзии, че този лаптоп като ергономия може да замени големите си, дебели и тежките събратя, но пък ви позволява да отидете с него навсякъде.Всички страници от статията:

 1. Начало
 2. Дизайн
 3. Дисплей, клавиатура и тракпад
 4. Хардуер и производителност
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , ,4 коментара

 1. 1 nv // 21.10.2019 в 17:23

  В момента в Германия тече някаква реклама кампания точно на тия модели. Погледнах от любопитство за какви цени става дума. Прекаляват! Този хардуер и това изпълнение не струват 1500-2000 евро, които им искат. За същите пари има доста по-добри предложения.

 2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 22.10.2019 в 07:55

  Ами не е точно така. Един топ смартфон нормално ли е да струва, колкото едно PC, само заради камерата си?. Въпросът тук опира до размери (миниатюризация) и тегло. Колкото едно устройство е по-миниатюрно, толкова по-висока е цената му. Съвсем нормално е от един x86 процесор с TDP=5W да очакваш точна такава производителност, каквато има. В този клас (на ултрабуците), реално няма конкурентен модел, като компактен размер и тегло. Това е “играчка” за богати момчета и момичета.

 3. 3 Bobby // 24.10.2019 в 09:43

  Denis,

  на страницата Хардуер си писал UHD 617.

 4. 4 Denislav Slavchev (acdc) // 24.10.2019 в 13:16

  Мерси, оправих го!

Коментари: