Ревю на ултрабука Acer Swift 7 (2019 г.)

Ревю на ултрабука Acer Swift 7 (2019 г.)

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 18.10.2019, 2,672 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Хардуер

 

 

На пръв поглед процесорът му Intel Core i7-8500Y изглежда доста респектиращ за незапознатите, но всъщност суфикса му “Y” казва всичко за него. Той има само половината от ядрата на малко по-мощната версия “U” и три пъти по-малко от стандартните i7 мобилни процесори (6C/12T), но за сметка на това пък притежава TDP само от 5W.

 

 

 

Ако просто трябва да редактирате презентации, текстови документи, да изпращате имейли, да сърфирате в интернет или да гледате видео, не е особен проблем и Windows 10 работи добре, но ако е необходима изчислителна мощност например за редактиране на видео и разни други подобни задачи, Acer Swift 7 не е подходящ за тази цел.
Intel Core i7-8500Y пристига с интегрирано GPU Intel UHD Graphics 615, което позволява безпроблемно възпроизвеждане на 4K видео съдържание.

Със сигурност Intel Core i7-8500Y не е вашият билет, ако производителността има най-голямо значение. Тук обаче има едно голямо “но”. Преносимите компютри от този тънък и лек клас използват или един от тези процесори със суфикс “Y” на Intel или Qualcomm Snapdragon, който е подобен на процесорите, които се използват в смартфоните.  Последният не е панацея за проблемите при този клас устройства (поне в настоящия му вид) и определено не е за предпочитане пред решенията на Intel, независимо от агресивната реклама, защото твърде много приложения не работят правилно (даже изобщо), на него.

 

 

Тихата работа обаче е голям коз на този лаптоп. Използването на процесор с ниска мощност в Swift 7, позволява на Acer да се измъкне с използването на пасивно охлаждане. Няма вентилатор, няма шум!  Долната страна малко се затопля, ако го използвате, опирайки се на коленете. Най-силно затопля в горния десен край на клавиатурата, където е разположен процесора. Все пак трябва да имате предвид, че благодарение на тъмното метално покритие, капакът на екрана може да стане изключително горещ в топъл слънчев ден на открито, така че внимавайте, ако сте на плажа. Това е физика. На долното изображение, е показано как се справя Acer Swift 7 в теста за стандартни ежедневни приложения на PCMark 10, както  прозиводителността на SSD устройството и системната памет.

 

 

 

 

Сигурно вече се питате дали може да се играят игри с този ултрабук. Казано честно това излиза извън философията на подобни устройства, но все пак отговорът е „да”, но с уговорки – не особено натоварващи системата игри, на олекотени настройки и резолюция от типа на 720p и с ясната мисъл, че батерията по-бързо ще се изтощи. Като стана въпрос за батерията, при Swift 7 тя е 3 клетъчна литиево йонна батерия с капацитет 2770mAh. Тя може да осигури около 7 часа и половина работа при гледане на филми на максимална яркост (около 9 часа на 50% яркост) и около 9 часа стандартна смесена употреба. Тоест, един стандартен работен ден може да изкара без зареждане.

 

 

Разбира се решенията базирани на процесорите на Qualcomm, не могат да бъдат конкурирани по отношение на консумация и живот на батерията, но това не може да компенсира останалите им проблеми.Всички страници от статията:

 1. Начало
 2. Дизайн
 3. Дисплей, клавиатура и тракпад
 4. Хардуер и производителност
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , ,4 коментара

 1. 1 nv // 21.10.2019 в 17:23

  В момента в Германия тече някаква реклама кампания точно на тия модели. Погледнах от любопитство за какви цени става дума. Прекаляват! Този хардуер и това изпълнение не струват 1500-2000 евро, които им искат. За същите пари има доста по-добри предложения.

 2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 22.10.2019 в 07:55

  Ами не е точно така. Един топ смартфон нормално ли е да струва, колкото едно PC, само заради камерата си?. Въпросът тук опира до размери (миниатюризация) и тегло. Колкото едно устройство е по-миниатюрно, толкова по-висока е цената му. Съвсем нормално е от един x86 процесор с TDP=5W да очакваш точна такава производителност, каквато има. В този клас (на ултрабуците), реално няма конкурентен модел, като компактен размер и тегло. Това е “играчка” за богати момчета и момичета.

 3. 3 Bobby // 24.10.2019 в 09:43

  Denis,

  на страницата Хардуер си писал UHD 617.

 4. 4 Denislav Slavchev (acdc) // 24.10.2019 в 13:16

  Мерси, оправих го!

Коментари: