HEDT Процесорите Intel Cascade Lake-X ще се появят в рамките на 10-то поколение процесори Core

В раздел: Новини от на 21.08.2019, 1,471 показвания

 

Тази есен Intel ще пусне следващата актуализация на платформата LGA2066 HEDT под формата на процесорното семейство Cascade Lake-X. Подобно на сегашните Skylake-X Refresh и новите процесори ще бъдат произведени по подобрен 14 nm процес и ще предлагат до 18 физически ядра.

Първоначалните прогнози са, че основната разлика между чиповете Cascade Lake-X и предлаганите в търговската мрежа настоящи решения, ще бъде леко повишената работна честота и хардуерните кръпки за Metldown и Spectre. Спецификациите на една от дънните платки X299 на ASUS разкриват, че новите чипове Intel LGA2066 ще бъдат включени в 10-то поколение на линията Core, както и че ще получат повече PCI Express 3.0 линии: 48 срещу 44 в Skylake-X (Refresh).

 

 

Заедно с актуализацията на Intel LGA2066 HEDT платформата ще се появи официална поддръжка за 32 GB модули DDR4 памет, което ще позволи използване до 256 GB RAM в такива системи. Между другото, комплект от осем DIMM модула DDR4-2400 с общ обем 256 GB, Corsair оценява на $1200.

 

 

Относно датите на пускане на процесорите Cascade Lake-X, неофициалните източници сочат края на есента. Имайте предвид, че дотогава Intel трябва да обяви подробности за предстоящата актуализация на масовата им настолна платформа с процесорите Comet Lake-S, които ще съдържат до 10 ядра и поддръжка на Hyper Threading.

Източник: overclockers.ua


Етикети: , , , ,Коментари: