AMD ще плати $12.1 милиона за уреждане на груповия съдебен иск, касаещ броя на ядрата на процесорите “Buldozer”

В раздел: Новини от на 28.08.2019, 3,296 показвания

 

AMD постигна споразумение в заведеното срещу него съдебно дело, от група потребители заради лъжливо PR твърдение за броя на ядрата на осем ядрените процесори от серия FX, базирани на архитектурата “Buldozer”. Всеки участник в съдебния иск получава еднократно изплащане в размер на $35 долара за чип. Съдебният процес датира от 2015 г., когато Тони Дики, представляващ себе си в Окръжния съд на САЩ на Северен окръг Калифорния, обвини AMD във фалшив маркетинг на своята FX серия процесори “Buldozer”, че притежават 8 ядра. През следващите четири години случаят се разшири и през януари тази година се превърна в групов иск.
В месеците, които последваха януарското създаване на 12 членно жури за разглеждане на случая, юристи, представляващи групата потребители и AMD, спориха за основната технология, която превръща „Buldozer“ в многоядрен процесор и в крайна сметка обсъдиха какво би било справедливо споразумение между тях и групата потребители. В крайна сметка се постигна съгласие за цифрата от $12,1 милиона, или приблизително по $35 долара за продаден чип, които AMD ще изплати. Ищците се съгласиха, че са „справедливи“, въпреки че са значително по-малко от „60-те милиона долара премии“, които потребителите твърдят, че са платили за тези процесори. Важно е да се разбере, че искът е от потребители в САЩ, които са закупили 8 ядрени процесори, базирани на архитектурата “Buldozer”. Той не обхваща потребителите закупили 4-ядрени или 6-ядрени процесори, APU и последвалите “Bulldozer” модели, като “Piledriver,” “Excavator,” и др.

Източник: Techpowerup


Етикети: , ,Един коментар

  1. 1 AMD // 28.08.2019 в 15:51

    След 10 години пак ще платят $12 милиона за това, че Ryzen 3000 серията не си достига фабричните турбо честоти на всички дънни платки.

Коментари: