Как се сменя дисплей на Huawei P30 Pro ?

В раздел: Новини от на 29.08.2019, 2,885 показвания

Разбира се, каквито и защити да добавите на вашия смартфон под формата на протектори за дисплея, силиконови гърбове и прочие, няма никаква гаранция, че няма да съсипете телефона си при дадена ситуация. Разбира се, тези допълнителни аксесоари никак не са излишни, защото намаляват значително рисковете, но в никакъв случай не може да се разчита на 100% защита от тях. Това го разбрахме по трудния начин, когато един от няколкото Huawei смартфони на нашия екип, пострада при много нелеп инцидент (изпускане на плочки), независимо от скъпия гръб и екранен протектор, с който беше оборудван. В резултат на това имахме счупен дисплей на почти чисто нов Huawei P30 pro (само на две седмици).

Вариантите за действие бяха два – фирмен сервиз, или някакъв друг сервиз. Естествено, без особено замисляне беше избран първия вариант, защото се оказа, че цената е аналогична, в който и сервиз да решат да ви сменят дисплея, но официалния сервиза на Huawei предлага някои неоспорими предимства:

 • Не отпада гаранцията на телефона!
 • Използват се специални инструменти и приспособления, които в неоторизираните сервизи липсват и които ви гарантират заводско качество след ремонт.
 • Заедно с дисплея при P30 Pro се сменя задължително и батерията, тоест получавате и чисто нова батерия (старата можете да си я запазите за евентуална подмяна в бъдеще).
 • Калибриране на всички датчици до заводски настройки. Задължително след смяна на дисплей и изискващо специална апаратура.
 • Не на последно място – всеки петък получавате отстъпка (в нашия случай 50 лв.)

В крайна сметка, решихме да заснемем целия процес по смяна на дисплея на Huawei P30 Pro и в долния клип, може да го видите в нашият YouTube канал HardwareBG:

 

Приятно гледане!


Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 Тихомир // 29.08.2019 в 13:45

  Rhinoshield за 100 лева протектор и кейс и си решаваш проблемите. От 3 години го ползвам на iphone 7+ и телефона е като нов ( за сметка на кейса )… Също на MOUS за s8 от над година ползване телефона все още е здрав. Него пък го взех когато счупихме дисплей на s8.

 2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 29.08.2019 в 15:54

  Подобни решения са идеални за хора, на които не им дреме за визията на телефона, но пък има и други, за които това е важно и подобни решения са неприемливи. Така, че монетата винаги има две страни и няма пълно щастие.

 3. 3 Гого // 29.08.2019 в 16:47

  Има пълно щастие, просто е ВАЖНО на човек,да спре да ти дреме за визията на телефона, така както на видеото се вижда, че е спряло да им дреме от разни други визии ;)

 4. 4 hdfghfg // 04.09.2019 в 13:08

  Браво, ГриШок! :)

Коментари: