AMD направи изявление за по-ниските boost тактови честоти на процесорите Ryzen 3000

В раздел: Новини от на 4.09.2019, 2,295 показвания

 

След пускането на трето поколение AMD Ryzen, много потребители се оплакаха, че не виждат рекламираните boost тактови честоти, които AMD обещава в техните спецификации. Това е продължаващ проблем, за който има разни туикове за решаването му, но с ограничен успех. Това доведе до доста по-сериозни недоволства от страна на потребителите за „фалшива реклама“ и, че досега AMD трябваше да каже, че тези тактови честоти са „до“.

AMD направи изявление относно тези по-ниски от очакваните тактови честоти на процесорите “Zen 2” и изглежда, че наистина има проблем, за който е отговорен BIOS. Да се ​​надяваме, че новия фърмуер ще го реши и, че е в състояние да възстанови вярата в иначе отличните резултати на AMD Ryzen 3000.

“AMD е доволен от силния импулс, който дават процесорите от трето поколение AMD Ryzen на PC ентусиастите и геймърската общност. Ние внимателно следим отзивите на общността за нашите продукти и разбираме, че някои потребители на трето поколение процесори AMD Ryzen виждат увеличаване на тактовите честоти под очакваните стойности за boost честотата на процесора. Въпреки че boost честотата на процесора зависи от много променливи фактори, включително работното натоварване, дизайн на системата и решение за охлаждане, ние внимателно прегледахме обратната връзка от нашите клиенти и установихме проблем в нашия фърмуер, който намалява boost честотата в някои ситуации. В момента подготвяме актуализация на BIOS за нашите партньори, производители на дънни платки, която адресира този проблем и включва допълнителни оптимизации за повишаване на производителността. На 10 септември ще предоставим актуализацията на общността.”

Източник: Techpowerup


Етикети: , ,2 коментара

 1. 1 Anjellica // 05.09.2019 в 18:19

  Даже и коментар няма по едно толкова Фундаментално твърдение, базирано на множество потребителсkи отзиви като …

  ПРОЦЕСОРА ДА НЕ ТИ СТИГА ОБЯВЕНАТА НА КУТИЯТА МУ ТАКТОВА ЧЕСТОТА :-(

  Биоза им бил виновен.Само не разбрах ЧИЙ Биоз.
  ‘Биоза’ на дъната или ..Биоза на процесорите се нарича Микроархитектурен процесорен код,а не Биоз.Той ако е лошо написан може да има някакви проблеми.Проблема е ,че ниско ниво процесорният мокро код рядко езле написан той работи в/у Хардуер.И ако хардуера прегрява и не е читав няма да издържа посочената в МАркетинг брошурата спецификация в/у това микро кода малко може да направи. Най много да изгориш процесора ако му вдигнеш Tjmax през микроархитектурен кодов ъпгрейд.Тротленото е направено с цел термална защита на ядрата и интегритета на целият компонент.В/у това си заслужава цяла статия и селекция на най добрите тротлещи АМД-та ,които не постигат това ,което претендират.

 2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 09.09.2019 в 10:32

  @Anjellica
  ОФИЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ – АКО ОЩЕ ВЕДНЪЖ КОНСТАТИРАМЕ, ЧЕ ПУБЛИКУВАШ ТВОИ КОМЕНТАРИ ПОД РАЗЛИЧНИ ПСЕВДОНИМИ, ЩЕ ПОЛУЧИШ БАН!

Коментари: