NVIDIA не вярва, че конкуренцията е в състояние да създаде върхови видеокарти, които да се конкурират с GeForce

В раздел: Новини от на 11.09.2019, 2,208 показвания

 

На технологичната конференция Citi, финансовият директор на NVIDIA Колет Крес (Colette Kress) не успя да избегне въпросите за състоянието на геймърския пазар, но с удоволствие говореше по тях. Представителят на NVIDIA каза на няколко пъти, че през тази година компанията пусна пълната гама продукти от семейството GeForce RTX. Изглежда, че няма намерение да разширява повече семейството. Очевидно, поддръжката за Ray tracing изисква определено ниво на производителност и поради тази причина продуктите от семейството Turing не могат да станат твърде евтини.

 

Източник: SmarterAnalyst

NVIDIA се гордее, че успя да ускори внедряването на технологията Ray tracing в игрите. Това беше предшествано от около десет години упорит труд, но сега компанията наблюдава „ефекта на снежната топка“ по отношение на поддръжката на технологията от разработчиците на игри. До Коледа на тази година, NVIDIA ще предлага на геймърите настолни графични карти, лаптопи и косвено конзолата Nintendo Switch, която е базирана на процесора Tegra.
Когато дойде ред на въпросите от присъстващите анализатори, по време на отговора на един от тях, Колет Крес каза, че досега конкуренцията не е успяла да създаде видео карта от най-високия ценови сегмент, която би могла да се конкурира по производителност с продуктите на NVIDIA, и тя не вижда никакви предпоставки за промяна на това състояние на нещата. Независимо от това, компанията счита AMD за свои конкуренти, както и Intel, които обещаха да се върнат на пазара на дискретни графични карти през следващата година.

Източник: Overclockers.ru


Етикети: , , ,14 коментара

 1. 1 Aleks // 11.09.2019 в 12:52

  Те и Интел не вярваха но…….

 2. 2 nv // 11.09.2019 в 19:56

  Aleks – и аз не вярвам че която и да е конкуренция скоро може да стигне графичните решения на nVidia с подобно на тяхното енергопотребление.
  GPU отдавна са доста по-комплексни и сложни от CPU, а не всеки може да отделя милиардите, които nVidia налива всяка година в развойна дейност и ноу-хау. Това им помага да са поне 2-3 години преди всякаква конкуренция.
  Както се видя на няколко пъти AMD може да направи единствено някои отделни продукти, които да се приближават до модели на nVidi-а но с цената на поне с 20-30% по-високо енергопотребление и имат известен пазарен успех ако са на атрактивни потребителски цени, което пък се отразява на маржа на печалбата им.

 3. 3 Morgan // 12.09.2019 в 08:07

  Intel продължават да не вярват. Нещо като “Гледам и не вярвам на ушите си”.

 4. 4 Denislav Slavchev (acdc) // 12.09.2019 в 09:49

  Процесорите са едно, графиката друго. Наистина AMD нямат конкуретно решение от доста години насам и изглежда нещата ще продължат в тази насока. Гледам нещо много са си повярвали с RDNA, че чак RDNA2 ще пускат през следващата година. Не мога да си представя каквo обаче ще се случва, когато NV преминат на 7 нм – ще е направо катастрофа за графичното поделение на AMD с тяхното RDNA2, ако не извадят някаква съвсем нова, модерна архитектура, че с тези “претоплени манджи” и добавени подправки, само гаргите могат да плашат..

 5. 5 RC // 12.09.2019 в 18:30

  acdc – RDNA не е “претоплена манджа” а съвсем нова архитектура която тепърва ще се налага в бъдещите модели
  карти на AMD. Така че не ми се вярва в следващите 4-5г да пуснат генерално нова архитектура, предвид колко време се задържа GCN.

 6. 6 Бар22 // 13.09.2019 в 09:48

  Ако AMD не изкарат конкурентен продукт във високият сегмент на видеокартите, дали следващите нови карти на Nvidia ще са още по – скъпи?

 7. 7 Denislav Slavchev (acdc) // 13.09.2019 в 11:19

  @RC
  Да по същество е нова архитектура, но далеч не е от нулата и има доста обременености от старата. Всъщност е основно преработена и осъвременна от най-ниско ниво -CU. Вероятно заради съвместимост със старите конзоли – честно казано нямам представа. Това реално не е архителтурата, която всички потребители са очаквали от AMD, защото още “нова”, тя отстъпва на “старата” на конкуренцията. И понеже се правят паралели с Zen и Core, то още с първото си издание Ryzen показа какво може и, че е по-добрата архитектура. Тук при графичните решения обаче нещата не седят така. С тази архитектура AMD единствено ще може да се бори в средния и ниския клас (с дъмпингови цени), когато NV изкарат следващото си поколение. Сега се мъчат да борят началното ниво на високия клас, но при преминаване на 7 nm от страна на NV, дистанцията ще стане доста по-сериозна и няма и да могат да конкурират този клас, освен ако не минат на 3++ nm. Да, вярно, че на NV цените са по-високи, но те съответсват на по-високото ниво, което предлагат техните карти. Оня ден видях какво е графична карта за 3К (EVGA 2080 ti). Наистина цената е брутална, когато не разполагаш с такива финансови възможности, но от друга страна, ако можеш да си я позволиш, получаваш брутална производителност и не можеш да разбереш, че имаш в машината такова чудовище, защото не се чува как работи.

 8. 8 Hardwarr // 13.09.2019 в 15:23

  Хаха брутална производителност 2080Ти е само 60% побърза от 2060 супа, паднах от стола. Златно сечение 1,618 прибавка към скоростта на златна цена. 7нм няма да донесе полза.

 9. 9 Denislav Slavchev (acdc) // 16.09.2019 в 12:12

  @Hardwarr

  Очевидно искаш да живееш в някакъв приказен свят? Честно казано и аз искам да живея в него, както предполагам и всички останали хора! В реалния свят обаче нещата са малко по-различни. В него никога, ама никога, цената не е била пропорционална на увеличението на производителността, така че такива паралели са ирелевантни.

 10. 10 ff // 17.09.2019 в 06:19

  acdc Така се говореше и за процесорите по времето на Булдозер. АМД бяха отписани и отиваха подобно на Cyrix в небитието. То взе че друго стана. Няма как да се гадае. След като Ража не е там вече има надежда… :д Ако успеят да наложат Вулкан апито може да се променят нещата. Но за жалост никой не може да се конкурира с М$

 11. 11 Жоро // 17.09.2019 в 15:28

  Енвидия са направо длъжни да кажат такова твърдение че нямат конкуренти. Аз не виждам нито една тяхна карта да е конкурентно способна на съответната карта на АМД. Също така не виждам смисъл за по-мощна карта от РХ470. Нали прави 30 кадъра За какво са ти повече? Дали са 30 или 300 виждаш едно и също нещо.

 12. 12 Гого // 17.09.2019 в 17:34

  @ff ” АМД бяха отписани и отиваха подобно на Cyrix в небитието.”
  Така е било само в твоята глава. Аз никога не отписвам някой, освен когато окончателно и официално се потвърди и освен това го видя и пипна и аз самият, з ада се доуверя.

 13. 13 Denislav Slavchev (acdc) // 18.09.2019 в 10:46

  @ff
  Сравненията, които правиш са несъстоятелни. Никой никога и никого не е отписвал. Също не можем да гадаем какво може да стане след 5 и повече години. Всякакви паралели между Intel Core и AMD Ryzen, тук при RDNA и Turing са ирелевантни.
  В случая коментираме именно “новата” архитектура RDNA на AMD, която ще бъде в основата на следващите им няколко години и която още със старта си отстъпва на текущата NVIDIA Turing. Всъщност паралелите с Buldorez до някаква степен може да са напълно адекватни, когато NV смъкнат още консумацията като преминат от 12 nm на 7 nm.

 14. 14 Ханко Брат // 20.09.2019 в 15:00

  @Denislav Slavchev (acdc)

  Абе човек защо вечно глупости, трябва да се пишат разбрало се е от маса време, че си Intel/nVIDIA фен ми хубаво, ама защо трябва да се пишат неверни неща, колко пари ти дават интел и нвидиа, винаги да черниш AMD ? С какво това допринася за пазара, и нас потребителите щото слабо AMD се видя, че не е ок за пазара, нито ако са прекалено силни би помогнало..

  Сега за архитектурата RDNA това е нова архитектира, но ползваща старите GCN ядра, за да е по съвместима със старите игри и програми, щото AMD нямат staff колкото nVIDIA и не могат да преминат директно към пълното RDNA. Ако случайно не си видял игри, които са AMD оптимизирани както са Forza, World war z и други слабата RX5700XT изостава с 3 кадъра от RTX2080TI, в форза, в другата игра с повече, ама среден клас карта да се представя така срещу най висок дето е 5 пъти по скъпа, и ти ми говориш, че били тотал щета, алоо свали зелените очила, и аз мислех че са провал Navi, а се оказа съвсем друго. А я се замисли голям чип Navi какво щеше да направи ако имаше такъв сега….

Коментари: