Ревю на рутера D-Link AC1900 Smart Mesh (DIR-1960)

Ревю на рутера D-Link AC1900 Smart Mesh (DIR-1960)

В раздел: Ревюта от на 13.09.2019, 3,850 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


 

Преди няколко месеца D-Link обявяви изцяло новата си серия Wi-Fi рутери Exo Smart Mesh. Това е мощно допълнение към портфолиото на D-Link за безжични решения за връзка в дома. Тази нова серия се състои от няколко модела Wi-Fi рутера – AC1900 Smart Mesh Wi-Fi Router (DIR-1960), AC2600 Smart Mesh Wi-Fi Router (DIR-2660) и AC3000 Smart Mesh Wi-Fi Router (DIR-3060) -, като в това ревю ще разгледаме най-малкия модел от серията – D-Link AC1900 Smart Mesh (DIR-1960).
Сега е модерно да се говори за Mesh технология и да се набляга на нея, както може да видите и от наименованието на тази нова серия домашни Wi-Fi маршрутизатори.
Всъщност това не е нищо ново под “слънцето”, а добре старо познато, но с по-звучно от PR гледна точка наименование. Това са отдавна познатите ни Wi-Fi екстендъри, повторители като самостоятелни устройства (Wi-Fi Range Extender), който по същество са ретранслатори на Wi-Fi сигнала с цел разширяване на обхвата на покритие на безжичната мрежа. Единственият недостатък на подобни устройства е, че скоростта на трансфер в обхвата на покритие на екстендъра е винаги по-ниска, тъй като той комуникира с централното устройство (Wi-Fi рутера), пак по безжичен път и скоростта се поделя. Няма да навлизаме повече в подробности, защото няма нищо ново в тази технология и просто приемете, че PR специалистите са я прекръстили на Mesh система.
След това отклонение, нека да се върнем отново към новите рутери на D-link. Това ново поколение маршрутизатори на D-Link предлага високоефективна Wi-Fi връзка, която е комбинирана със защита от McAfee, за да осигури по-бърза и по-сигурна домашна мрежа. Купувайки, който и да е модел от серията, получавате петгодишен абонамент за McAfee Secure Home Platform, която има за цел да защити всяко свързано устройство в домашната мрежа, чрез блокиране на подозрителни връзки и достъп до злонамерено съдържание. Освен това предлага и изчерпателен родителски контрол, с който може да се ограничи достъпа до неподходящо съдържание, като позволява създаване и настройка на Wi-Fi списъци. Exo Smart Mesh рутерите на D-Link се предлагат и с двугодишен абонамент за McAfee LiveSafe ™, който позволява да се инсталира антивирусен софтуер на неограничен брой компютри, таблети и смартфони.Всички страници от статията:

  1. Начало
  2. Ключови характеристики на DIR-1960
  3. Инсталиране и конфигурационен интерфейс
  4. Представяне на D-Link DIR-1960
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , ,Коментарите са забранени.