AMD добавя поддръжка на Radeon Image Sharpening за сериите графични карти Radeon RX 500 и RX 400

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.09.2019, 577 показвания

В края на миналата седмица  AMD съобщи, че новата технология за повишаване резкостта на изображението Radeon Image Sharpening (RIS) вече е достъпна и за графичните карти Radeon RX 570, RX 580 and RX 590, както и RX 470, и RX 480. С най-новия драйвер Radeon Software Adrenalin Edition мейнстрийм геймърите с Radeon графика могат да се наслаждават на същите удивително ясни изображения, каквито  серията Radeon RX 5700 GPU осигуряват за много AAA, eСпорт и инди игри.

RIS е интелигентен, контрастно-адаптивен алгоритъм за повишаване на резкостта, който носи по-голяма яснота в изображенията, които преди това са били смекчени от ефектите на пост-обработката, като на практика не влияе на производителността в игрите. С Radeon графичните карти RIS технологията осигурява отлични визуални изживявания при високи кадрови скорости на дисплеи с много висока резолюция.

RIS работи с DirectX 12 и Vulkan заглавията на графичните карти Radeon RX 570, RX 580, RX 590, RX 470 и RX 480, и се активира в Radeon Software, така че за разработчиците на игри не е нужно те самите да вграждат поддръжка на технологията в своите игри.

Най-новата версия на Radeon Software Adrenalin Edition може да бъде изтеглена тук.


Етикети: , , , , , , , ,Коментари: