Според слухове Microsoft ще използва чипове на AMD в своята следваща генерация Surface устройства

Според слухове Microsoft ще използва чипове на AMD в своята следваща генерация Surface устройства

В раздел: Новини от на 17.09.2019, 1,082 показвания

 

Microsoft използват изключително хардуер на Intel в своята Surface фамилия още от самото ѝ излизане. Изборът беше ясен – освен силната връзка между двете компании, Intel предлагаше много по-добра енергийна ефективност от всичко, което AMD можеше да предложи по това време. Изглежда обаче, че AMD е постигнала достатъчно много със своята нова серия процесори Ryzen 3000, за да накара големият Microsoft да използва част от техния хардуер (Ryzen 3000H или U) в предстоящите си устройства от фамилията Surface, ако разбира се е вярна информацията.

Предстои Microsoft да освежи своя Surface Laptop 2 с 15 инчов вариант, евентуално съдържащ AMD хардуер. Не е много сигурно дали точно така ще стане и много по-малко вероятно е това да се случи за целия набор от продукти Surface на Microsoft, който включва предстоящи обновления за Surface Pro 6, Surface Book 2, Surface Go или Surface Studio 2. Независимо от това, AMD в момента се разглежда наравно с Intel в това, което може да се каже, че е върховното изживяване на Windows в отлично проектираните продукти на Microsoft, което е престиж сам по себе си и означава упълномощаване и равнопоставеност на марката на червения лагер.
Няма да чакаме дълго, за да видим какво Microsft ще предложи с обновената си линия Surface, тъй като след две седмици, на 2.10.2019 г., ще се състои официалното събитие Microsoft Surface в Ню Йорк.

 


Източник: Techpowerup 


Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.