AMD Ryzen процесорите ще получат много подобрения в нов микрокод

В раздел: Новини от на 4.10.2019, 2,037 показвания

 

Според Planet 3DNow, собствениците на процесори Ryzen на AMD ще получат нова актуализация на микрокода, за която се твърди, че включва много корекции и подобрения в производителността, както и допълнителни функции. Озаглавена AGESA 1.0.0.4, новата подобрена версия на микрокода трябва да донесе над 100 нови функции, които не включва само корекции на грешки и оптимизации.

Изтичането на тази информация дойде от водещия на YouTube сериите “Insider Show” на MSI, Ерик Ван Бърдън. Той разкри, че новият микрокод ще е наличен следващия месец, след като бъде тестван от производителите на дънни платки за стабилност и съвместимост със съществуващите им модели. За съжаление, Ван Бърдън не разкри нищо конкретно относно това, какви функции ще присъстват в новата актуализация на микрокода AGESA, но можем да очакваме да видим множество нови допълнения и евентуално по-висока производителност на процесора, както и допълнителни оптимизации на фърмуера.

Източник: Techpowerup


Етикети: ,2 коментара

  1. 1 Мая и Магапаса // 07.10.2019 в 07:19

    Извинявам се за тъпия въпрос, но как се обновява фирмуера на процесорите? Като се ъпдейтва биоса на дъното и самото дъно, започва да използва процесора по друг начин или докато се флашва биоса се флашва и някаква част от процесора?

  2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 07.10.2019 в 08:08

    Обновяване на BIOS на дънната платка.

Коментари: