9 лесни начина за подобряване на търговията на дребно с процесите за печат от Brother

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 11.10.2019, 888 показвания

 

 

Начинът, по който потребителите пазаруват, еволюира значително през последното десетилетие. Докато европейските продажби на дребно се очаква да нараснат с 2% през 20191 – използването на тази възможност за растеж изисква иновации, които са насочени към задоволяване нуждите на клиентите, които очакват най-доброто – сега.

Това прави ефективността по-важна от всякога в търговията на дребно. И тъй като 95% от европейските фирми за търговия на дребно работят с по-малко от 10 служители2, подобрените бек офис процеси могат да помогнат за предоставянето на впечатляващи услуги, които ще им позволят да се конкурират с основните марки.

Запознайте се с тези 9 идеи, които ще ви помогнат да подобрите процесите на работа, опита с клиенти и тяхното преживяване с технологиите за печат.

  1. Корекция на цените – както се казва, времето е пари, а една от най-трудоемките и отнемащи време задачи в търговията на дребно е наложителното повторното маркиране на продуктите. Спестете време с преносим етикетиращ принтер, който осигурява печат при нужда. Надеждната WiFi и Bluetooth свързаност означава, че може да бъде с вас по всяко време в магазина и склада. Дайте своя принос за околната среда и избягвайте разхищаването, тъй като специализираните принтери за етикетиране отпечатват точния брой необходими етикети. От друга страна това спестява пари – предимство за всеки бизнес.

  1. Управление на наличностите – качествената система за управление на наличността може да доведе до увеличение на продажбите. Използвайте преносим принтер за лесен печат на етикети за стоки и рафтове. Използването на принтер вместо ръчно надписване означава, че етикетите са точни – избягват се догадките, когато става въпрос за нечетлив почерк, което може да доведе до грешки. Ясни и сбити баркодове също могат да бъдат отпечатани, което прави сканирането лесно.

  1. Архивиране – това, че архивът ви е в отлична форма, улеснява преглеждането на записи и прави лесно изпълняването на повторни поръчки. Дигитализирайте вашите процеси чрез сканиране и автоматично записване на бележки за доставка във вашата база данни. Това пести време и елиминира риска от грешки при подаването на заявки. Използването на компактен скенер като ADS-2200 означава, че устройството може да бъде разположено на най-удобното място, което го прави още по-ефективно.

  1. Сигурен печат – опазването на конфиденциалността на чувствителни данни на клиенти е от съществено значение и може да бъде постигнато чрез използване на NFC или активиране на PIN. Това гарантира, че документите могат да бъдат достъпни и извличани само от лицето, което е оторизирано да ползва печата и предотвратява попадането на данни в грешни ръце. Този процес също може да намали разходите, тъй като могат да бъдат зададени ограничения за печат от всеки потребител.

 

  1. Печат за склад – преносими модели за печат, сканиране и етикетиране могат да се използват за създаване на безжичен работен процес. Устройствата могат да се използват навсякъде в склада, така че да има по-малко движение и оперативните лица да могат да етикетират стоки на най-удобните места. Това означава, че продуктите могат да бъдат доставяни на клиентите по-лесно и ефективно.

 

  1. Печат за бек офис – за да работите с максимална ефективност, вашият бек офис трябва да бъде организиран. За да отпечатвате клиентски поръчки, да изпращате бележки и фактури ефективно, трябва да инвестирате в система, която може да печата бързо и да управлява големи обеми. Намалете тежестта от честата смяна на тонери, като изберете мастило или тонер касети, които произвеждат още по-качествени, професионални документи, които са лесни за четене.

  1. Управление на времето за изчакване – често срещана причина за получаване на рекламации от клиенти е времето за изчакване. Това може да бъде избегнато чрез въвеждане на няколко малки промени. В кабинета за доставка, например, можете да управлявате опашката от хора като издавате на клиентите номер, използвайки персонален принтер. В павилиона може да се използвате преносим принтер за етикетиране на продукти и така да намалите времето за обслужване на клиенти, което ще ги направи по-щастливи.

 

  1. Карти за идентификация на персонала – спестете време и пари, като създадете свои собствени карти за персонала и посетителите. Баджовете могат бързо и лесно да се отпечатват, както и когато са необходими. Те са защитени с траен ламинат, което ги прави да изглеждат професионално.

  1. Етикетиране на храните – с етикетирането на хранителни алергени съставките могат да бъдат ясно подчертани. Многоцветните етикети могат да се използват за отбелязване на алергени, което улеснява потребителите да знаят какво точно купуват и да избегнат риск от сериозни алергични реакции. Подходящ модел за целта е примерно QL-800.

„Brother има цяла екосистема от гъвкави мобилни решения, които могат да работят в конкретни ритейл зони и така да пестят време, разходи и усилия, както на клиентите, така и на търговците. Те помагат за развиването на по-ефективни процеси, които създават основа за растеж на бизнеса“, коментира Ива Тотева, Мениджър „Продажби и маркетинг“ в Brother България.

 

1 Източник: Oxford Economics – Eurostat BNP Paribas Real Estate – November 2018

2 Източник: Eurostat 2016

 

За Brother

Brother е световно известна  технологична компания, създадена в Япония преди повече от век. В момента има офиси в 44 държави, а продуктите й се продават в повече от 100. Започнала като производител на шевни машини през 1908 г., Brother Group е развила и разширила неимоверно през годините гамата от технологични продукти и услуги, които предлага. Днес някои от най-известните от тях са принтерите, мултифункционалните устройства, факсовете, етикетните принтери и мобилните печатни решения, които се произвеждат в собствени фабрики на компанията, намиращи се в Япония, Китай, Виетнам, Малайзия и др. азиатски страни.

На Европейския пазар Brother стъпва през 1958 г., като в момента има силно присъствие с търговски офиси в 19 европейски държави, централен офис за Европа в Манчестър (Англия) и две производствени мощности в Европа за рециклиране на консумативи: Великобритания и Словакия. Brother непрекъснато отговаря на променящите се нужди на пазара като патентова и произвежда нови и оригинални продукти. Продуктовите дизайнери на компанията са създали някои от най-продаваните устройства в Европа, като първото в света компактно А3 мастилено-струйно мултифункционално устройство. Brother е един от лидерите в доставките на печатна техника за малкия и среден бизнес. Освен това, Brother продължава да изследва нови пазари и продуктови сфери, да разработва напреднали технологии и иновации в потребителския софтуер.


Етикети:Коментари: