Чипсет AMD TRX40 няма да е съвместим с първата и втората генерация процесори Threadripper

В раздел: Новини от на 11.10.2019, 1,618 показвания

 

AMD вече направи финални щрихи на своята трета генерация HEDT процесори Ryzen Threadripper. Първата вълна от тези чипове, започвайки с 24 ядрения модел, ще стартира заедно и с чипсета AMD TRX40. Оказва се обаче, че чипсетът няма да е съвместим с процесорите Ryzen Threadripper от първо и второ поколение.
Предстоящото 3 то поколение Threadripper чипове също няма да са обратно съвместими с чипсета AMD X399. От известо време започнаха да се чуват подобни слухове за сегментация на AMD HEDT платформата от надеждни източници. Вчера технологичният журналист ReHWolution просто туитна потвърждението си, получавайки информация за предстоящите дънни платки от ASRock. Компанията работи върху дънните платки TRX40 Taichi и TRX40 Creator.

 

 

Основната причина за това ограничение остава загадка. Ние знаем, че Epyc „Rome“ MCM е пиново съвместим с чиповете от първо поколение EPYC „Naples“, поради факта, че новите чипове са обратно съвместими с по-старите сървъри, но чрез актуализация на BIOS. TR4 сокета също е почти идентичен със SP3r2, но четири от осемте канала на паметта се изключени. Остава да разберем дали за TRX40 дънните платки AMD е пренасочила тези неизползвани пинове за нещо друго, като допълнително свързване на PCIe или повече захранващи пинове. Все пак таим някаква надежда, че могат да се окажат пресилени тези слухове (поне наполовина), но ще разберем през следващия месец, когато се очаква AMD да пусне тези чипове на пазара.

 

Източник: Techpowerup


Етикети: , , , ,Един коментар

  1. 1 btvgz // 11.10.2019 в 19:39

    Gigabyte продължават да натискат всички останали производители на дъна жестоко. Защо Империята си трае не разбирам.

Коментари: