Microsoft спира поддръжката на Windows XP SP2, Windows 2000 Server, Windows 2000 Professional и Windows Vista RTM

Microsoft спира поддръжката на Windows XP SP2, Windows 2000 Server, Windows 2000 Professional и Windows Vista RTM

В раздел: Новини от на 30.04.2010, 5,846 показвания

На 13 април 2010 Windows Vista RTM (без сервизни пакети – Service pack) беше спряна от поддръжка, а на 13 юли 2010 ще бъде прекратена поддръжката на Windows XP SP2, Windows 2000 Professional и Windows 2000 Server. Това означава, че клиентите трябва да преминат на поддържан сервизен пакет, за да получават ъпдейти за сигурността, хотфиксове или поддръжка от Microsoft Customer Service & Support. Прекратяването на поддръжката е съгласно съществуващата политика за жизнен цикъл на продуктите, която е в сила от 2002 г.

За всички клиенти е важно да вземат необходимите мерки преди датата на спиране на поддръжката, за да са сигурни, че компютрите, които използват, са максимално защитени. Ъпдейтите, които се грижат за сигурността на компютрите, се предлагат безплатно през Windows Updatе. Всички потребители трябва да включат настройките за автоматични ъпдейти, за да ги получават навременно.

Как да се избегне работата на неподдържан сервизен пакет?

  • За клиенти, които искат да обновят компютрите или операционните си системи, Windows 7 е най-добрият избор. Windows 7 е бърза, лесна за употреба операционна система и работи по начина, по който потребителите винаги са искали и са си представяли, като едновременно с това предоставя и най-новата технология за защита.
  • Потребители, които не са готови да обновяват компютрите и операционните си системи и желаят да продължат да използват Windows XP или Windows Vista, трябва да свалят и инсталират най-новите поддържани сервизни пакети възможно най-скоро: Windows XP SP3 или Windows Vista SP2. По този начин ще продължат да получават поддръжка от Microsoft и автоматични ъпдейти за сигурността.


Етикети: , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.