Чипсетът AMD B550A ще се предлага само на OEM производителите

В раздел: Новини от на 14.10.2019, 1,111 показвания

 

Нови бюджетни процесори от AMD се чакаха отдавна. Но след като AMD обяви двата процесора Ryzen 9 3900 и Ryzen 5 3500X, феновете бяха малко разочаровани, защото купуването на тези чипове на дребно е невъзможно. Също стана ясно, че по-малкият модел ще се предлага само и изключително в Китай.
Не по-малко се очакваха и дънните платки, базирани на чипсета B550A. Вече се появи и първата информация за съдбата на B550A. Робърт Холок, един от водещите търговци на AMD, направи изявление, че чипсетът B550A ще се доставя само на OEM производителите. Според него асемблаторите на готови системи имат съвсем различни изисквания и те просто не се нуждаят от пълна версия на чипа, поради което за тях е създадена модифицирана версия на чипа B550. Според специалистите AMD е изправена пред трудна задача: необходимо е да се продадат колкото се може повече скъпи чипове от серията X570 и в същото време да се стартира масов чипсет за бюджетните системи. B550 трябва да замени чипсетите от серия 400, но е важно да се убедят потребителите, че това не е поредното превъплъщение на стария чипсет, а новата му ревизия, която ще има значителни разлики.
Може би мотивите, в началото подобни чипове да се продават на OEM производителите на PC системи, се крият във факта, че по правило купувачите на такива компютри са непретенциозни и не навлизат в подробности за техническите характеристики на дънните платки и други компоненти на компютъра си.

 

Източник: overclockers.ru 


Етикети: , ,Коментари: