Brother празнува Международния ден на печата

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 23.10.2019, 933 показвания

 

 

За японската компания Brother печатът е закодиран в самото ДНК, затова сме развълнувани да участваме в тазгодишния Международен ден на печата.

По време на 24-часовото събитие на 23-ти октомври Brother ще се включи в глобалната дискусия, която тази година е на тема #print2gether, която силно кореспондира със слогана на компанията “At your side”.

  1. 0092 mm² – размерът на най-малкото мастилено цветно изображение отпечатано досега според Guinness World Record1. Отпечатъкът е по-малък от върха на игла и представлява картинка на риба-клоун. То съдържа най-малко 256 цвята и е достижение на екип от осем души от Цюрих, Швейцария през 2015 г.

  1. 5-7 – е броят на пътите, които принтерната хартия може да бъде рециклирана2. Възможността за рециклиране намалява след всяка употреба, тъй като дългите фибри, които изграждат хартията, се скъсяват с всяко рециклиране. След пет до седем използвания, фибрите стават прекалено тънки, за да бъдат превърнати в хартия, но животът на материала не приключва, защото той все още може да бъде използван за вестници или кори за яйца. Животът на принтерната хартия може да бъде удължен чрез двустранен печат.

  1. 1439 – е годината, през която печатът изобщо се появява, когато Йоханес Гутенберг разработва механичния подвижен печатен процес или печатната преса3. Много преди Brother да се появи на тази сцена, приносът на Гутенберг към еволюцията на печата му печели прозвището „баща на печата“.

  1. 1656 – годината на пускането на най-стария вестник в Европа – ‘Opregte Haarlemsche Courant’ в Холандия4. Вестникът, който все още се издава, се слива с вестника ‘Haarlems Dagblad’ през 1942. Той е по-стар от най-стария оцелял британски неделен вестник ‘The Observer’, със 135 години, френския ‘Le Monde’ с 288 години и испанския ‘El Pais’ с 320 години.

  1. 1661 – е годината, през която книжните банкноти са създадени в Европа от шведската банка ‘Stokholms Banco’5. Пътешественици като Марко Поло представят банкнотите на континента през 13-ти век.

  1. 1,867 – е броят на плътните pantone цветове, които могат да бъдат отпечатани6. Това показва колко далеч сме стигнали от ерата на черно-белия печат. От началото на хилядолетието, компанията Pantone пуска „цвят на годината“, който отразява текущите модни тенденции. За 2019-а цветът е Living Coral (номер по Pantone 16-1546).

  1. 1869 – само 39 години преди основаването на Brother през 1908 г. – в Австрия е представена първата пощенска картичка с картина7. Ранните версии наподобяват картичките, които са широко разпространени и днес – със снимки от известни забележителности, пейзажи, фотографии и предизвикателни илюстрации. Въпреки по-дигиталния днешен свят, се смята, че по света все още над 2 милиарда пощенски картички се изпращат всяка година, с които туристите казват „иска ми се да си тук“ на любимите си хора.

  1. пр. Христа – мастилото е разработено за първи път едновременно от древните египтяни и китайците8. Ранните образци на мастило са направени от материали с ограничена наличност, включително дървени сажди и животинска мазнина, сгъстени с желатин от кожи.

  1. 12 милиона – е най-големият тираж на книга до момента. Той е на „Хари Потър и даровете на смъртта“ на J.K. Rowling9 при пускането на творбата през 2007 г. Романът чупи световните рекорди за продажба на книга за 24 часа от своето пускане.

  1. 5 милиарда – броят продадени и разпространени копия на най-отпечатваната книга в света – Библията10. Счита се, че пълният текст на Библията е преведен на 349 езика, а 2123 езика имат поне една книга от Библията.

Научете повече за историята на Brother в цифри и открийте как сме „На ваша страна“ за изминалите 111 години като гледате нашето видео Threads Through Time video.

Присъединете се към празнуването на всичко печатно на 23-ти октомври с хаштаг #print2gether.

1 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/397951-smallest-inkjet-printed-colour-image/

2https://www.nytimes.com/2010/12/21/science/21qna.html

3http://www.timelineindex.com/content/view/997

4https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_newspaper_publishing

5https://www.riksbank.se/en-gb/about-the-riksbank/history/1600-1699/first-banknotes-in-europe/

6https://www.pantone.com/color-intelligence/articles/technical/pantone-numbering-explained

7 http://www.oldderbyphotos.co.uk/postcard-history

8http://www.realcolorwheel.com/ink.htm

9 https://www.guinnessworldrecords.com/news/2018/10/5-page-turning-book-facts/

10 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/best-selling-book-of-non-fiction/

 

 

За Brother

Brother е световно известна  технологична компания, създадена в Япония преди повече от век. В момента има офиси в 44 държави, а продуктите й се продават в повече от 100. Започнала като производител на шевни машини през 1908 г., Brother Group е развила и разширила неимоверно през годините гамата от технологични продукти и услуги, които предлага. Днес някои от най-известните от тях са принтерите, мултифункционалните устройства, факсовете, етикетните принтери и мобилните печатни решения, които се произвеждат в собствени фабрики на компанията, намиращи се в Япония, Китай, Виетнам, Малайзия и др. азиатски страни.

На Европейския пазар Brother стъпва през 1958 г., като в момента има силно присъствие с търговски офиси в 19 европейски държави, централен офис за Европа в Манчестър (Англия) и две производствени мощности в Европа за рециклиране на консумативи: Великобритания и Словакия. Brother непрекъснато отговаря на променящите се нужди на пазара като патентова и произвежда нови и оригинални продукти. Продуктовите дизайнери на компанията са създали някои от най-продаваните устройства в Европа, като първото в света компактно А3 мастилено-струйно мултифункционално устройство. Brother е един от лидерите в доставките на печатна техника за малкия и среден бизнес. Освен това, Brother продължава да изследва нови пазари и продуктови сфери, да разработва напреднали технологии и иновации в потребителския софтуер.


Етикети:Коментари: