Intel представя микроархитектурата Tremont

В раздел: Новини от на 25.10.2019, 1,493 показвания

 

 

 

Днес Intel разкри първите архитектурни детайли, свързани с предстоящата процесорна архитектура Tremont, предназнчена за мобилни устройства. Tremont ще бъде най-новата и най-модерна x86 процесорна архитектура с ниска мощност, която ще предлага значително увеличение на производителността спрямо предишните поколения процесори.
„Tremont е най-модерната x86 архитектура с ниска мощност досега. Се нея ние се съсредоточихме върху изпълнението на редица модерни и сложни задачи, като същевременно обмисляхме работата в мрежа, клиент, браузър и батерия, за да можем да повишим ефективността на производителността в целия обхват. Това е CPU архитектура от световен клас, проектирана с подобрена мощност на процесора в компактни, маломощни пакети”, казва Стивън Робинсън, главен архитект на Intel “Tremont”.

 

 

 

Следващата генерация x86 микроархитектура Tremont с ниска консумация предоставя значително увеличение на IPC (инструкции за цикъл), спрямо предходното x86 поколение с ниска консумация. Проектираните за повишена мощност в компактни пакети процесори, базирани на “Tremont, ще позволят ново поколение иновативни формати на клиентските устройства, креативни приложения за интернет на нещата (IoT), ефективни продукти за центровете за данни и други.

Източник: Intel 


Етикети: , , ,Коментари: