G.Skill обявиха нов модел SSD дискове от серията Phoenix на базата на SandForce SF-1200 контролер

G.Skill обявиха нов модел SSD дискове от серията Phoenix на базата на SandForce SF-1200 контролер

В раздел: Новини от на 30.04.2010, 3,348 показвания

Добре познатите ни производители на модули памет за ентусиасти и оувърклокъри и SSD устройства, G. Skill, обявиха новият си SSD диск – G.Skill Phoenix SandForce SF-1200 SSD създаден на базата на SandForce SF-1200 контролер гараниращ ултра-висока производителност.

Още със самото си пускане на пазара през миналата година, серията SSD дискове Falcon на G.Skill се превърнаха в синоним за качество и бързодействие сред ентусиастите, и поради тази причина са носители на множество награди. Новият модел обещава да последва примера на по-ранните модели от серията, защото при разработката му инженерите на G.Skill са работили в тясно сътрудничество с колегите си от SandForce за да постигнат максимално добри работни показатели на устройствата.

Според производителя, новите устройства ще предлагат скорости на четене и запис от 280MBsec/270MBsec (четене/запис) което в комбинация с традиционно ниските времена на търсена и високият брой на входно/изходни операции за единица време при този тип устройства ги прави идеален избор за бърз системен диск. Новите модели ще предлагат обеми от 50, 100 и 200GB и ще се продават с двугодишна гаранция от производителя. Цената за сега не е известна, но имайки предвид работните показатели не вярвам цената да е ниска или поне поносима за средностатистическият компютърен ентусиаст в България ;).


Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.