Intel демонстрира способността да интегрира два кристала с висок TDP на един и същ субстрат

В раздел: Новини от на 6.11.2019, 880 показвания

 

Intel отдавна използва възможностите на субстрата (подложка) EMIB за интегриране на различни кристали, но досега всички подобни продукти не са показали нито впечатляващи геометрични размери, нито високо TDP. За информиране на обществеността за пускането на програмируемите матрици Stratix 10 GX 10M, компанията избра необичаен начин – материалите бяха изпратени до предварително избрани, доверени сайтове като AnandTech и Tom’s Hardware Guide  и беше решено да не се бърза с публикуване на пресрелийз на уебсайта на Intel.
Новата матрица Stratix 10 GX 10M комбинира два кристала на един EMIB субстрат, с 5.1 милиона порта всеки. Общият брой на транзисторите достига 43,3 милиарда и това е един вид рекорд. Размерите на печатната платка са 70 х 74 mm, и двата кристала са направени по 14 nm технология.
EMIB субстратът в този продукт използва 25 920 връзки. Всъщност този продукт е с конкретна цел, да показва способността на Intel да интегрира няколко производителни кристала на един субстрат. Всеки от двата кристала на Stratix 10 GX 10M има TDP от 75W до 150W. В края на 2021 г. Intel очаква да представи 7 nm сървърен графичен процесор с пространственото оформление Foveros, като за него вероятно ще се използва опитът, натрупан при производството на Stratix 10 GX 10M.

 

Източник: Tom’s Hardware Guide


Етикети: ,Един коментар

  1. 1 the professor // 08.11.2019 в 16:24

    ми нормално, на тях не им пука ватовете, това се нарича мулти-функционалност. кеф ти печка зимата, кеф ти яйца на очи или бъркани… такива бяха и първите им 4 ядрени процесори: core 2 quad – 2 двуядрени в 1 корпус… така че първия истински 4 ядрен процесор е на amd, както и първия двуядрен x2 3800+… преди него беше излязъл печким 4 с 2 ядра, но тъй като двете ядра комуникират през fsb това си е точно като двупроцесорна платка…

Коментари: