AMD намеква за дълголетие на новата HEDT платформата Socket sTRX4

В раздел: Новини от на 11.11.2019, 1,457 показвания

 

На страниците на Reddit, AMD реши да премахне въпросителните за съвместимостта на новите дънни платки на база чипсета AMD TRX40 и старите процесори Ryzen Threadripper във версията Socket TR4, като преди няколко дни публикува „обръщение“ към онези потенциални клиенти, които биха искали да научат повече за новите продукти на марката.

 


Източник на изображението: Reddit (AMD)

Както обяснява AMD, Socket TR4 и Socket sTRX4 имат един и същ брой контакти (4094 бр.), но имат различни цели по отношение на електрическото опроводяване и възможността за предаване на информация. Поради тази причина не може да се инсталира процесор Socket TR4 в гнездо Socket sTRX4 и процесор Ryzen Threadripper от трето поколение няма да може да работи в стара дънна платка със сокет TR4.
Socket sTRX4 платформата не само увеличава броя на поддържаните PCI Express линии, в същото време реализира съвместимост с интерфейса PCI Express 4.0. Комуникационният канал между процесора и чипсета става по-бърз. Освен това AMD признава, че замяната на цокъла със Socket sTRX4 осигурява „бъдеща мащабируемост“ на платформата Ryzen Threadripper. Очевидно процесорите от четвърто поколение ще могат да работят в дънните платки базирани на чипсета AMD TRX40.


Етикети: , ,Коментари: