Геймърски Слушалки Genesis Argon 570

Геймърски Слушалки Genesis Argon 570

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 22.11.2019, 1,365 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


Като цяло, Genesis имат няколко моделни линии геймърски слушалки – Argon, Neon, Radon и H(X)-Series. В конкретна бройка – “само” 24 варианта. Серията “Argon” на Genesis предлага общо шест модела слушалки, започващи от Argon 100 и завършващи с Argon 570. По друг начин казано, Argon 570 е флагманът на фамилията. Самата серия Argon се разпростира доста добре по ценовите нива от около 20 лв. с ДДС до около 70 лв. с ДДС, така че определено са налице доста варианти в продуктовата гама на Genesis.

Можем условно да приемем, че Argon 570 е в “златната среда” т.е. нито са прекалено скъпи, че да са ви извън бюджета ви, нито пък са прекалено евтини, за да ви привлекат вниманието. Точно това (до голяма степен) ги прави повече от интересни. Особено когато се установи, че Argon 570 предлага повече за парите си (цена от около 70 лв. с ДДС). Наясно сме, че звучи доста клиширано, но по време на тестовете дори ние самите останахме по-скоро изненадани от представянето на тези геймърски слушалки.

 

Това са и най-основните характеристики на Argon 570. Едва ли има нужда много да обясняваме тук, но като цяло говорим за 40 мм. говорители, по един от всяка страна (стерео система), жична връзка с устройството за възпроизвеждане и наличие на 1,2 м. кабел. Налице е и удължителен кабел, с помоща на който общата дължина между слушалките и устройството достига почти 2,5 метра.

По-горе споменахме Argon 570 като геймърски слушалки. Да, това е така, пък и самият производител ги рекламира като такива. Argon 570, обаче, не са просто и само геймърски ориентирани. Не е случаен фактът, че микрофонът е “подвижен” и може да се премахва с един бърз жест. Без неговото наличие, а и за да не изглеждаме прекалено смешни на голяма част от населението в България, използването на Argon 570 за слушане на музика в ежедневието и в движение (в градския транспорт например) може да се превърне в нещо съвсем нормално. Много е странно как един микрофон може да направи голямата разлика между “слушалки за компютър” и “мултимедийни слушалки за смартфона”, но реалността е такава.

Самите Argon 570 са доста леки, някои биха казали прекалено леки, но за сметка на това (поне след 2 седмици тестове) са доста здрави. Не сме ги опитвали на “краш тестове”, но при една нормална уптореба Argon 570 не проявява слабости от към конструкция. Като казахме конструкция – кожени наушници (изглеждат и се усещат наистина добре, дори да е изкуствен материал), пластмасова облицовка около говорителите, метална рамка (също с пластмасова облицовка) свързваща двата наушника. Последните не са с големина, която да покрива цялото ухо, но въпреки това се позиционират много добре върху ухото и уплътняването с цел максимално шумоизолиране от околната среда се постига доста лесно. Argon 570 са слушалки, които пасват ОК дори на по-големи размери на човешката глава (при максимално разпънати удължители на рамката).

Що се отнася до 40 мм. говорителите (неодимов магнит, което спомага и за ниското тегло на слушалките), представянето им ни изненада доста положително. Ако трябва да сме честни, не очаквахме да се справят толкова добре, предвид ценовото позициониране (което е важно да се спомене!) и наличието на 40 мм., а не 50мм, които сме наясно, че в този ценови сегмен ще е трудно да се случи, говорители, но фактите говорят друго. “Ниските” са доста добри, плътни, “средите” също са на ниво (не чак толкова добро, но good enough), “високите” също бяха на доста добро ниво. Като цяло е налице представяне над масовите предложения в този ценови клас. Дали за игри, дали за музика, дали за филми – все е добре…

Допадна ни също и фактът, че дори на 100% усилване, не бяха налице изкривявания в звука (или поне такива, които да са лесно доловими). От ниско ниво, та чак до максимално усилване, посредством наличният “контрол на силата на звука”, Argon 570 се представяха на ниво. Обичаме слушалки, които не пращят на 100% мощност. Самата “врътка” за контрол иска определено свикване с позицията ѝ, но за няколко часа употреба човек вече  може да работи доста прецизно с нея.

Микрофонът също се справя много добре, като отвора за звукосъбиране е “отстрани”, а не отпред, поради което е добре човек да е ориентиран как точно е огъната “стойката” и дали отвора сочи към лицето/устата на ползвателя.Всички страници от статията:

  1. Геймърски слушалки и бюджетни геймърски слушалки
  2. Genesis Argon 570
  3. В Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: ,Коментари: