ADATA представи тънък и мобилен външен SSD диск

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 19.11.2019, 1,310 показвания

 

 

19/11/2019 – Тайванската компания ADATA Technology обяви пазарния дебют на своя нов преносим външен SSD диск, който се отличава с елегантен дизайн с тънък корпус и компактни размери. SC685 разполага с реверсивен USB-C конектор, предоставящ възможност за използване с различни платформи като Windows, Mac OS или Android, както и с игрови конзоли.

Бързина и компактност

SC685 тежи само 35 г и е с дебелината на смартфон със страничен профил от 9,5 мм. Въпреки компактния си форм-фактор, дискът е до 6,6 пъти[i] по-бърз от стандартно външно HDD устройство, осигурявайки изключителни скорости на трансфер и бекъп. От компанията твърдят, че 10GB 4K филм може да бъде прехвърлен за едва 20 секунди. SC685 ще е наличен с капацитет от 250GB, 500GB, 1TB и 2TB, с което ще отговори на различните нужди на потребителите от сторидж пространство. Устройството ще се предлага с 3-годишна гаранция от официалния дистрибутор Мост Компютърс.

  

За ADATA

ADATA Technology, един от най-големите производители на DRAM модули и USB флаш памети в света, разполага с разнообразно портфолио, което включва карти памет, SSD дискове и преносими твърди дискове. Компанията предлага също така решения за мобилно захранване и е един от големите доставчици на съвременно LED осветление. Продуктите на ADATA продължават да получават международно признание и награди като iF Design, Red Dot Design, CES Innovation, Good Design, Computex Best Choice и Taiwan Excellence. Птицата колибри е талисман на марката ADATA, който  символизира способността на компанията да бъде гъвкава и бърза по отношение на иновациите с цел предлагане на още по-добри решения. За повече информация, моля посетете www.adata.com.

 


Етикети: ,2 коментара

  1. 1 mutha // 19.11.2019 в 16:14

    Тези външни SSD-та прецакват ли се, както се прецакват обикновените, механични HDD, когато се plug-ват в лаптопи и компютри? Преди си бях прецакал едно HDD при такова махане, защото не го бях изчакал да се изключи или нещо такова… Тези по-издръжливи ли са в този смисъл? Въобще има ли смисъл да се взима външен механичен хард диск вече?

  2. 2 LUDLUD // 21.11.2019 в 03:53

    @mutha
    Хардовете се прецакват заради механичните части, а вътре самите магнитни дискове както се водят издържат количество данни на презапис по високо от колкото може да направиш за цял живот в домашни условия. При SSD дисковете нямат механични части като флашките са също и са в пъти по бързи от стандартните хард дискове и са по издържливи са но винаги може да се падне скапан производител който да продава не добре направени платки със тънки пътища който лесно могат да се прецакат, а самите чипове са почти еднакви в всички ССД-та само няколко производителя ги правят, като на Samsung са най добрите, Intel ги бият но не си заслужават заради скъпата им цена освен ако не се използват в някакъв data center.

Коментари: