Първи тестове на 10 nm Intel Core i7-1065G7 срещу настоящите APU на AMD

В раздел: Новини от на 25.11.2019, 1,539 показвания

 

Много скоро ще влязат в продажба лаптопите с пълноценни 10 nm процесори на Intel. Това ще бъдат първите масивни 10 nm чипове от лидера в полупроводниковата индустрия. Имаше доста изтекли резултати за реалното им представяне, но вече имаме много реални резултати от тестовете на процесора Intel Core i7-1065G, който е попадна в ръцете на колегите от Techspot.

Процесорът е бил част от новия Razer Blade Stealth. Това е много готин и скъп лаптоп. Една от характерните черти на машината е възможността за превключване на TDP между 15 W и 25 W. Съвсем логично това трябва да допринесе за енергийната ефективност на системата, което позволява на потребителя да определя самостоятелно сценариите за използване на лаптопа. Машината е с инсталирана видеокарта Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q, но, за получаване на достоверни данни, тя е била деактивирана. Тестът показва щатната работа на процесора в режим 15 W и 25 W.

 

 

Е, ако искате да имате наистина мощен процесор, тогава трябва да държите превключвателя винаги на максимална мощност. При 15 вата той е доста посредствен, като често губи от повечето от половината тествани чипове. Що се отнася до максималните му възможности при 25 W, резултатите са дори по-високи, отколкото очакваха експертите.

 

Това обаче e все още бавно еволюционно решение. Новите 10 nm процесори от Intel се доближават само до резултатите, които APU Ryzen Mobile демонстрира през 2017 г., а освен това в началото на 2020 г. ще бъде пуснато ново поколение мобилни процесори от екипа на червените, които отново ще възвърнат короната на лидера.

Източник: Techspot


Етикети: , , ,Коментари: