AMD няма планове за 48 ядрен Ryzen Threadripper

В раздел: Новини от на 26.11.2019, 1,737 показвания

 

Представители на AMD са направили важно уточнение пред редакторите на немския ресурс Hardwareluxx.de, което те са побързали да споделят с аудиторията в twitter.
Ако намеренията на AMD през следващата година да пусне 64 ядрен Ryzen Threadripper, вече не съмняват никой, то идеята за 48 ядрен модел от новото семейство, все още преследва умовете на потенциалните купувачи. AMD твърди, че такъв процесор няма да се появи. Вече знаем, че няма да има връщане към 16 ядрен модел в серията Ryzen Threadripper 3000.
Евентуалното ценово ниво на 64-ядрения Ryzen Threadripper 3990X се разкрива от първия слайд. Ако цялото семейство трябва да бъде в този ценови обхват от “до $1999”, тогава неговият старши представител е малко вероятно да прекрачи този психологическа бариера.

 

Топологията се разглежда на примера с вече съществуващите процесори Ryzen Threadripper с четири осем ядрени чиплета (кристали) на подложка. При процесора Ryzen Threadripper 3960X на всеки от чиплетите са изключени по две ядра, като общия брой е 24. Флагманът Ryzen Threadripper 3990X ще получи осем 7 nm чиплета на субстрата. Според немските колеги този процесор ще запази четириканалния достъп до паметта. AMD не коментира обаче слуховете за появата на модификации с осемканален достъп, както и свързани чипсети като TRX80.
Източник: Overclockers.ru


Етикети: ,Коментари: