Biostar TA890FXE: нова дънна платка за процесорите на AMD

В раздел: Новини от на 4.05.2010, 4,503 показвания

Все по-голям брой дънни платки базирани на чипсета AMD 800-серия се появяваха на пазара. В началото на тази работна седмица беше анонсирана платката от висок клас TA890FXE, която е производство на Biostar Microtech. Новото устройство принадлежи към системните платки на компанията в Т-серията и е базирана на чипсета AMD 890FX с южен мост SB850.

Новата дънна платка от компанията Biostar е предназначена за съвместна работа с процесорите AMD Athlon II и Phenom II с “термален пакет” TDP до 140 вата. Новата платка използва 6-фазова захранваща система и притежава алгоритъм за отключване на скритите процесорни ядра, благодарение на фирмената технология BIO-unlocKING. Платката Biostar TA890FXE разполага с четири слота за поместване на модули RAM DDR3-1800 и графична подсистема използваща слотове PCI-Express x16.

В допълнение към наличните възможности, които предлага описаната дънна платка може да се спомене  и наличието на мрежов контролер Gigabit Ethernet, 7.1 звукова аудио система, пет порта SATA 6 Gbp/s и по един външен конектор eSATA и FireWire. Стойността на TA890FXE все още не е обявена, но се очаква описаната платка да влезе в продажба до края на месец май.

Biostar TA890FXE


Етикети: , , , , , , , , , , ,Коментари: